Photo by Ben STANSALL/AFP
SIPAO KOMPLIMENTE

Đoković se naklonio mladom Hrvatu: On može biti među pet najboljih tenisača na svijetu!

Novak potvrdio da će dva najbolja hrvatska tenisača igrati na Adria Touru u Zadru
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 27. svibanj 2020. 12:38

Ono što je bilo prilično jasno otkako se počelo šuškati o Adria Touru u organizaciji Novaka Đokovića, a što su Sportske novosti potkrijepile izjavama Borne Ćorića i Marina Čilića, u utorak je doživjelo službenu formu kroz izjavu prvog tenisača svijeta. Đoković je, naime, potvrdio da će naša dva najbolja igrača sudjelovati na drugoj od četiri postaje Jadranske turneje, igrat će u Zadru 20. i 21. lipnja.


- Hvala Marinu i Borni što su se odazvali pozivu na sudjelovanje i što su potpuno besplatno, i bez bilo kakvih drugih uvjeta, pristali biti dio jednog ovakvog događaja. Riječ je o dvojici vrhunskih tenisača, ali i sjajnih momaka, što su pokazali i ovog puta. Obojicu dugo poznajem, privatno se družimo, poštujemo, učimo jedni od drugih. Drago mi je što će biti dio ovog događaja, u jednom pravom sportskom gradu, pred zadarskom publikom - rekao je Đoković.


Đoković nije štedio komplimente na račun hrvatskog dvojca.


- Marin je jedan od najboljih tenisača u povijesti kada je riječ o igračima s ovih prostora, osvojio je Grand Slam, toliko godina je u samom vrhu i izuzetno je kvalitetan. Pamtim mnoge naše dvoboje, ali još više prijateljstvo koje održavamo. Borna ima potencijal da bude među najboljih pet na svijetu i ja vjerujem da tako nešto može i ostvariti. Ćorić je veoma posvećen sportu, trudi se i veliki je profesionalac, odlikuje ga izuzetna mentalna snaga, što je često presudan faktor na terenu. Trudim se često organizirati zajedničke treninge i drago mi je što ćemo se opet sresti u Zadru. Mečevi će biti veoma atraktivni, jer iako se radi o humanitarnom turniru, potrudit ćemo se da publici pružimo natjecateljski tenis te sve ono što se od nas i očekuje.

Zverev i Dimitrov

Đoković, kome je jedan od trenera Goran Ivanišević, obavezao se igrati na sva četiri turnira (još Beograd, Tivat i Banja Luka) uz ekshibiciju u Sarajevu s Damirom Džumhurom, dok je najavio da će u Zadru biti još Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Viktor Troicki.

Ne javi li se još netko iz svjetskog vrha zainteresiran za igranjem u ovako kvalitetnom društvu, ostala će se mjesta popuniti kvalifikacijskim turnirom. Još kad bi u naredna tri tjedna popustile mjere oko okupljanja, u Sportskom centru Višnjik bi se definitivno moglo okupiti nekoliko tisuća ljudi na neočekivanom teniskom spektaklu.

Linker
22. travanj 2024 03:20