Getty Images
APSOLUTNI KLASIK

FEDERER I ĐOKOVIĆ PO 50. PUTA, DERBI KOJI SE NE PROPUŠTA 'Federer je lošiji u svim kategorijama od Srbina, bilo bi veliko iznenađenje da ga 'opali'!'

Novak Đoković bolji je u ukupnom broju pobjeda, u pobjedama na Grand Slam turnirima, na tvrdoj podlozi, ali i manje je proveo ukupno na terenu, te ima i manje poteškoća s ozljedama. Ima li Federer ikakvih šansi za finale u Melbourneu?
Piše: Vjekoslav PaunObjavljeno: 29. siječanj 2020. 21:39

Dovoljno je napisati - 50. put. Blockbaster polufinale, utakmica koja se jednostavno mora pogledati. Rivalstvo koje traje još od 2006. godine, od susreta u prvom kolu Monte Carla. Roger Federer protiv Novaka Đokovića...

Drugo najveće rivalstvo u povijesti tenisa, preciznije u Open Eri od 1968. godine. Sedmerostruki pobjednik protiv šesterostrukog u Melbourneu, apsolutna poslastica za sve teniske fanove. U prednosti je Novak, koji se i psihološki bolje osjeća jer vodi 26-23 u međusobnim susretima, ima 10-6 na Grand Slam turnirima, a i koji je, to se nikad neće zaboraviti, uništio Rogera Federera (opet psihološki) spasivši one povijesne dvije meč-lope u finalu Wimbledona prošle godine.

"Federer je možda odigrao kompletno cijeli meč bolje, ali Đoković je ključne lopte odigrao 1000 puta bolje!", reći će Mats Wilander, bivši prvi tenisač svijeta.

Đoković je u prednosti i iz još dva razloga. Vodi 19-18 i u kategorijama pobjeda na tvrdoj podlozi, ali i bolje se generalno osjeća u Melbourneu iz pozicije nekog tko se nije čupao protiv nekoliko tenisača. A tu su i problemi s preponama...

"Svaki put kad nas spoji ždrijeb, mi znamo da je to poseban susret i da moramo dati i nadljudske sposobnosti ne bi li pobijedili jedan drugog", reći će Đoković.

John Millman i Tennys Sandgren radili su probleme Rogeru Federer, ali tenisač sa 38 godina i 178 dana ima u fokusu još samo jedan cilj. Nekako se dovući do još jedne, bila bi to 21. Grand Slam pobjeda, a kad si u polufinalu, dovoljno si blizu. Najstariji je u polufinalu od Jimmyja Connorsa koji je tamo bio 1991. godine sa 39 godina i šest dana (US Open).

"Nadam se da ću se oporaviti za taj susret. Vjerujem u to. Fizički je to bio zahtjevan susret", reći će Federer o svojim kušnjama protiv Sandgrena koji je imao čak sedam meč lopti.

Đoković, sasvim suprotno, imao je šetnju u Melbourne Parku i izgubio je na tom putu samo jedan set. A i nije loše za izdvojiti generalno njegovu briljantnu statistiku iz Australije koja je na 73-8.

"Godine nisu njegov adut, a muči se i sa ozljedama. A tu je i nabrijani Đoković koji želi također rušiti Grand Slam rekorde. Vidjet ćemo", reći će John McEnroe, a našli smo i jedan originalan "naslov":

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 28: Roger Federer of Switzerland plays a forehand during his Men’s Singles Quarterfinal match against Tennys Sandgren of the United States on day nine of the 2020 Australian Open at Melbourne Park on January 28, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Getty Images

"Federer je lošiji u svim kategorijama od Srbina, bilo bi veliko iznenađenje da 'opali' Đokovića!".

Autor je Marat Safin, legendarni Rus koji zna kako je to osvajati ovakve turnire.

Klasik po 50. put, meč koji bi se, ako ne bude problema s ozljedama, mogao i ovaj put prepričavati...

Serbia's Novak Djokovic gets emotional as he talks about Kobe Bryant next to former US tennis player John McEnroe after winning the men's singles quarter-final match against Canada's Milos Raonic on day nine of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
WILLIAM WEST AFP

Linker
16. travanj 2024 19:08