Novak Đoković

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
HEJ, JOE...

Čeka li Đokovića - nova Australija? Diže se hajka oko dolaska na US Open, senator javno napao Bidena

Republikanci se protive predsjednikovoj teoriji po kojoj necijepljeni stranac ne smije ući u SAD.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2022. 23:07

Još uvijek je na snazi zabrana ulaska u Sjedinjene Američke Države za sve strance koji ne zadovoljavaju uvjete glede cijepljenja protiv virusa SARS-CoV2 koji pak uzrokuje koronavirus. Baš zbog toga, digla se graja oko Novaka Đokovića koji, nakon što je osvojio Wimbledon, vrlo vjerojatno neće moći nastupiti na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru ove sezone. Đoković je, zna se, necijepljen, a i u izjavi nakon pobjede u londonskom finalu protiv Nicka Kyrgiosa rekao je da se nema namjeru cijepiti.

Poznata je priča s početka godine u kojoj Đoković nije mogao nastupiti ni na Australian Openu. Nakon višednevne sudske bitke Australija ga je kao necijepljenog deportirala natrag u Srbiju, što je izazvalo podijeljene reakcije preostalog svijeta. Čini se da će i u SAD-u biti slično, jer Amerikanci su uglavnom podijeljeni u stavovima da one koji se nisu cijepili ne puštaju na njihov teritorij. Naravno, ima i onih koji se tome oštro protive pa je republikanski senator Drew Springer javno, putem Twittera prozvao američkog predsjednika Joea Bidena.

- Biden zabranjuje Novaku Đokoviću dolazak u SAD kako bi igrao US Open, ali dopušta milijunima necijepljenih ilegalaca da preplave granicu. Hej Joe, što je još jedna necijepljena osoba?!?! – napisao je Springer na Twitteru.

Republikanac iz Teksasa ovim je jasno dao doznanja što misli dio SAD-a o Bidenovoj politici praktično nulte tolerancije na koronavirus. Kako se bliži početak turnira, sve su glasniji pritisci i kritike prema režimu, a možda SAD za Novaka bude nova Australija...

Linker
19. travanj 2024 11:54