PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
PARIŠKI TRIJUMVIRAT

Čeka nas spektakl! U Parizu bi se mogao dogoditi jedan od uzbudljivijih trijumvirata novije teniske povijesti

U slučaju da se kuglice poklope, dogodit će se "ždrijeb smrti", kako su ga već nazvali na portalu Tennis Majors
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 10:39

Drugi Grand Slam sezone, koji za deset dana počinje u Parizu, mogao bi dobiti jedan od uzbudljivijih trijumvirata novije teniske povijesti. Rafael Nadal, Carlos Alcaraz i Novak Đoković: postoji mogućnost da će trojica glavnih pretendenata na titulu upasti u istu polovicu ždrijeba.

Nositelji Roland Garrosa bit će određeni na temelju ATP ljestvice koja izlazi u ponedjeljak. Budući da je Alcaraz otkazao Rim i da ne može napredovati sa šestog mjesta, to znači da može završiti u bilo kojem dijelu ždrijeba. Isto vrijedi i za Nadala, koji će biti četvrti ili peti nositelj, dok će Đoković biti ili na vrhu ili na dnu kostura. Njegova pozicija ovisi o tome hoće li u Rimu dogurati do polufinala i zadržati prvo mjesto ispred Danila Medvedeva.

U slučaju da se kuglice poklope, dogodit će se "ždrijeb smrti", kako su ga već nazvali na portalu Tennis Majors, koji piše da je Nadal i dalje s razlogom prvi favorit, ali "ne tako izražen kao prethodnih godina". Osvajač rekordnih 13 titula u Parizu tek je drugi put nakon 2004. došao u Rim bez ijednog naslova na zemlji, što je i posljedica pauze zbog slomljenog rebra.

Carlos Alcaraz je nakon osvajanja Madrida preskočio rimski Masters kako bi napunio baterije i zaliječio manje ozljede. Ove je sezone na omjeru 28-3 i zasad drži drugo mjesto na Race ljestvici. Lani je na Roland Garrosu prvo prošao kvalifikacije, a zatim postao najmlađi igrač u trećem kolu u zadnja tri desetljeća. Zaustavio ga je Nijemac Struff.

Linker
20. travanj 2024 16:01