MATTHEW STOCKMAN
POVRATAK ZA PAMĆENJE

Čudesna večer Borne Ćorića! Hrvat nakon epske borbe spasio šest meč lopti i izbacio velikog favorita

Teniski svijet danas bruji o fenomenalnom meču, senzaciji i pravom podvigu Borne Ćorića.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2020. 08:28

Borna Ćorić napravio je pravo malo čudo u trećem kolu US Opena. Hrvatski tenisač odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri, te nakon četiri i pol sata velike borbe iz turnira izbacio favoriziranog Grka Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 6:7 (2), 6:4, 4:6, 7:5, 7:6 (4) i plasirao se u osminu finala.

Ćorić i Tsitsipas odigrali su spektakularan meč u kojem je Borna spasio čak šest meč-lopti, a u četvrtom setu okrenuo je zaostatak 1:5, izborio peti i na kraju slavio u dramatičnom tie-breaku protiv jedne od najvećih mladih zvijezda svjetskog tenisa.

image
MATTHEW STOCKMAN

Upravo je taj četvrti set pokazao Ćorićevu divovsku mentalnu snagu, u kojem se više puta izvukao iz izgubljenih situacija.

Šesti tenisač svijeta imao je prednost od dva breaka i vodstvo 5:1. No, Ćorić (ATP-32) je uspio spasiti šest meč lopti, dvije na svoj servis kod 5:3 za Grka i potom u sljedećem gemu još četiri meč-lopte na servis protivnika, te je došao do izjednačenja 5:5. Nakon toga je dobio svoj servis i onda je trećim uzastopnim breakom uzeo četvrti set sa 7:5.

image
MATTHEW STOCKMAN

I u petom setu Ćorić se izvukao iz niza teških situacija, spasio je tri break-lopte kod 4:4 i jednu kod 5:5, da bi na kraju slavio u tie-breaku. Svaka čast!

Prvi set odlučili su detalji, Ćorić je imao break-loptu u devetom gemu, ali nije ju iskoristio te je nešto kasnije pokleknuo u tie-breaku (7:2).


Već tada je Borna pokazao da bi to mogla biti njegova večer i da se ne planira predati. U drugom setu podignuo je razinu igre, napravio jedan break i izjednačio (6:4) u setovima, da bi mu Tsitsipas na isti način odgovorio u trećem.


Meč se nakon toga činio kao jednosmjerna ulica, Grk je bez većih problema stigao do 5:1 i onda jednostavno nestao, izgubivši šest gemova zaredom. Borna je u tim trenucima pokazao da spada u sam vrh svjetskog tenisa, neumorno se vraćao iz zaostatka u odlučujućem setu, spašavao break-lopte i na kraju slavio u dramatičnom tie-breaku u kojem je presudio 'jedan poen' (7:4).

Ćorić je tako izjednačio svoj najbolji rezultat na Grand Slamovima (osmina finala US Opena 2018. i Australian Opena 2019.), i sada ga čeka samo naizgled nešto lakši zadatak. Za četvrfinale će igrati protiv 26-godišnjeg Australca, sjajnog servisera Jordana Thompsona (ATP-63) koji je u tri seta savladao Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

Linker
19. travanj 2024 07:40