JOHN THYS Afp
POVRATAK VELIKANA

Federer objavio gdje i kada se vraća tenisu: ‘Tamo će biti manje pozornosti i manje stresa‘

‘Puno sam posljednjih mjeseci uložio u oporavak što se fizičke pripreme tiče‘.
Piše: HinaObjavljeno: 02. veljača 2021. 13:05

Švicarska 39-godišnja teniska legenda Roger Federer izjavio je da planira svoj povratak na teniske terene za ožujak na turniru u Dohi, što će mu biti prvi nastup nakon prošlogodišnjeg poraza u polufinalu Australian Opena.

Švicarski osvajač 20 trofeja na Grand Slam turnirima trebao bi nastupiti na Qatar ExxonMobil Openu u Dohi koji je na rasporedu od 8. do 13. ožujka.

"Želio sam se vratiti na manjem turniru, gdje će biti manje pozornosti usmjereno prema meni i manje stresa", izjavio je Federer u utorak za švicarsku medijsku kuću SRG, prenosi njemačka agencija dpa.

Federer je u posljednjih godinu dana ima dva zahvata na koljenu i nije želio preranim nastupom na ovogodišnjem Australian Openu riskirati neku novu ozljedu. Njegovi glavni ciljevi u ovoj godini su vezani uz nastupe u Wimbledonu, na Olimpijskim igrama u Tokiju te na US Openu.

"Želim još jednom slaviti velike pobjede. Volim igrati tenis. Puno sam posljednjih mjeseci uložio u oporavak što se fizičke pripreme tiče. Morao sam se iznimno potruditi, ali sam to činio s radošću", zaključio je Federer.

Linker
19. travanj 2024 23:23