ADRIAN DENNIS Afp
POZNAT PRVI FINALIST

Loša vijest za sve ljubitelje tenisa! Rafael Nadal se nakon epske pobjede povukao iz Wimbledona i objasnio razlog

Ozljeda trbušnog mišića ipak je bila preteška za Rafaela Nadala koji se povukao iz Wimbledona
Piše: Hina, SNObjavljeno: 07. srpanj 2022. 20:34

Vlasnik rekordna 22 Grand Slam naslova u petak je trebao igrati protiv Kyrgiosa, međutim zbog puknuća trbušnog zida je odustao od nastupa.

Naime, pregled je pokazao kako je Nadal zadobio 7-milimetarsko puknuće trbušnog mišića tijekom četvrtfinalnog susreta u Wimbledonu protiv Amerikanca Taylora Fritza kojeg je nakon četiri sata i 20 minute igre dobio sa 3-6, 7-5, 3 -6, 7-5, 7-6 (4).

image
GLYN KIRK Afp

image
ADRIAN DENNIS Afp

image
ELLA LING/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ella Ling/Shutterstock Editorial/Profimedia

Osim problema s trbušnim mišićem, Nadala muči i ozljeda stopala zbog koje je bio i upitno njegovo sudjelovanje u All England Clubu.

"Nažalost, moram se povući s turnira zbog bolova u trbuhu. Donio sam ovakvu odluku jer ne vjerujem da mogu pobijediti u dva meča u ovakvim okolnostima. Ne mogu servirati. Nije samo da ne mogu servirati uobičajenom brzinom, nego ne mogu izvoditi ni normalne pokrete pri servisu" poručio je 36-godišnji Španjolac koji je ove godine osvojio Australian Openu i Roland Garros.

Kyrgios je tako bez borbe ušao u svoje prvo finale na nekom od Grand Slam turnira. Postao je i prvi Australac u finalu Wimbledona nakon Marka Philippoussisa kojem je to uspjelo 2003. No, u finalu je izgubio od Švicarca Rogera Federera.

Kyrgios će igrati protiv pobjednika susreta između Srbina Novaka Đokovića i Britanca Camerona Norriea.

Linker
15. travanj 2024 00:39