Marin Čilić
 CLIVE BRUNSKILL/AFP
Hrvati saznali suparnike

Marinu Čiliću užasan ždrijeb na startu Roland Garrosa, odmah protiv aktualnog pobjednika US Opena

Borna Ćorić će u 1. kolu igrati s 106. igračem svijeta Slovakom Norbertom Gombosom
Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2020. 19:32

U Parizu je obavljen ždrijeb ovogodišnjeg Roland Garros, a najteži posao imat će Marin Čilić koji će igrati s pobjednikom US Opena i trećim igračem svijeta Austrijancem Dominicom Thiemom

Čilić je dobio najgoreg mogućeg protivnika na početku s obzirom na Thiemov kvalitet i trenutnu formu, ali i činjenice da je Marin izgubio sva tri dosadašnja međusobna dvoboja s Austrijancem. 

Thiem je Čilića izbacio i na ovogodišnjem US Openu, bilo je 6-2, 6-2, 3-6, 6-3, a Marin je gubio i Canadian mastersu 2019 i Brisbaneu 2016. godine. Dvoboj Čilića i Thiema uvjerljivo je najjači par prvoga kola, a u 2. kolu pobjednik ide na boljega iz dvoboja Amerikanca Opelke i kvalifikanta. 

Borna Ćorić će u 1. kolu igrati s 106. igračem svijeta Slovakom Norbertom Gombosom s kojim se dosad nije susretao. Ukoliko prođe Slovaka, Ćorić ide na Francuza Chardya ili kvalifikanta.  

U ženskoj konkurenciji Petra Martić otvara Roland Garros s Japankom Misaki Doi, 80. igračicom svijeta. Petra je dosad protiv lijevoruke Japanke igrala samo jednom i izgubila 6-3, 6-3 davne 2013. godine na Australian Openu. U slučaju prolaza, Martić čeka bolju iz dvoboja Ruskinje Kudermetove i Francuskinje Parmentier

Naša druga predstavnica Donna Vekić u 1. kolu čeka igračicu iz kvalifikacija, a u slučaju pobjede sljedeća suparnica će joj biti Belgijanka van Utvyanck i Šveđanke Peterson. 

Roland Garros je na programu od 27. rujna do 11. listopada, a naslove brane Rafael Nadal i Ashley Bartey

Linker
09. listopad 2020 07:04