Rafael Nadal i Novak Đoković

 NIC BOTHMA Afp
ROLAND GARROS

Nadal i Đoković na korak do epskog obračuna o kojem se bruji već danima, danas su igrali u isto vrijeme

Još otkako ih je ždrijeb smjestio u istu polovicu, ne prestaje se pričati o njihovom četvrtfinalu.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 27. svibanj 2022. 20:53

Rafael Nadal i Novak Đoković nastavili su mirno krstariti vodama Roland Garrosa i još ih samo po jedna pobjeda dijeli od velikog međusobnog okršaja u četvrtfinalu. Okršaja o kojem se priča već danima, još otkad ih je ždrijeb smjestio u istu polovicu. Igrali su Rafa i Novak danas u isto vrijeme što je mnogima donijelo glavobolju gdje potražiti mjesto, na tribinama Suzanne-Lenglena ili Philippe-Chartiera. Bilo je i onih koji su spretno mijenjali stadione, među njima i pregršt zvijezda iz nogometnog (Arsene Wenger, Zinedine Zidane, Clarence Seedorf, Marcel Desailly) i filmskog svijeta (Woody Harrelson, Owen Wilson)...

Branitelj naslov Novak Đoković krenuo je nešto ranije, pa je ranije i obavio posao protiv Slovenca Aljaža Bedenea, trebalo mu je trebalo je manje od dva sata za pobjedu u tri seta protiv 195. igrača svijeta. Srbin je ispalio 30 winnera i napravio 18 neforsiranih pogrešaka na putu do pobjede koja mu je 16. put osigurala mjesto u osmini finala u Parizu.

- Pokušat ću nastaviti ovako, to je veliki izazov za mene. Nemoguće je igrati savršeno, ali težim tome. U ovom meču je to bilo dosta dobro - istaknuo je Đoković.

Đoković na Diega

Staza ga sada vodi na Argentinca Diega Schwartzmana koji je pomeo Grigora Dimitrova. Bugarin je u prva dva kola izgubio samo deset gemova, ali jučer je naletio na impresivnog Schwartzmana koji je dočekao osvetu za nedavni poraz u Madridu kada mu je Dimitrov prepustio smao tri gema.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Nadal je ukupno gledano imao malo dulji radni dan od Đokovića, ali imao je, ruku na srce, i težeg suparnika, 29. igrača svijeta Botica van de Zandschulpa. Oduzeo je Nizozemac servis Nadalu na samom startu meča, ali vlo je kratko zadržao prednost, a nije Španjolcu trebalo dugo da napravi još jedan break i pospremi prvi set u džep. U drugom je dvaput oduzimao servis suparniku, a kad je u trećem poveo s 4:0, činilo se da će brzo okončati posao. Tu je Van de Zandschulp ipak odlučio barem malo zakomplicirati situaciju, vratio je jedan break, imao i break-loptu za 5:5, ali Nadal se izvukao.

- Imao sam break-loptu za 5:0, s time bi meč bio gotov. Ali, Botic je nakon toga počeo igrati jako agresivno, a i uvijek postoji malo nervoze kad treba završiti meč. No, ako gledam prva dva i pol seta, bio je ovo moj najbolji meč na turniru - rekao je osvajač 13 naslova na pariškoj zemlji.

Španjolcu je ovo bila 301. pobjeda na Grand Slam turnirima.

- Kad imaš toliko pobjeda, dvije stvari su jasne. Prva je da si jako star, a druga da si imao sjajnu karijeru. Presretan sam kako su se stvari odvijale, imao sam teških trenutaka zbog ozljeda, ali ne mogu zamisliti život bez tenisa. Zahvalan sam što i dalje mogu uživati u stavrima koje nisam mogao ni zamisliti

Sljedeći mu je suparnik deveti igrač svijeta Felix Auger-Aliassime. Kanađanina trenira Nadalov stric i bivši trener Toni, tako da bi moglo biti vrlo zanimljivo...


Tenisači, 3. kolo: Đoković (1) - Bedene 6:3, 6:3, 6:2, Schwartzman (15) - Dimitrov (18) 6:3, 6:1, 6:2, Nadal (5) - Van de Zandschulp 6:3, 6:2, 6:4, Auger-Aliassime (9) - Krajinović 7:6 (3), 7:6 (2), 7:5.

Tenisačice, 3. kolo: Fernandez (17) - Bencic (14) 7:5, 3:6, 7:5, Anisimova (27) - Muchova 6:7 (7), 6:2, 3:0, predaja, Gauff (18) - Kanepi 6:3, 6:4, Sasnovič - Kerber (21) 6:4, 7:6 (5), Trevisan - Saville 6:3, 6:4, Mertens (31) - Gračeva 6:2, 6:3.

Linker
20. travanj 2024 03:48