StoryEditor
 AL BELLO/AFP
OGLASILI SE I ORGANIZATORI

Nezapamćen incident na US Openu! Novak Đoković izbačen s Grand Slama koji je osvajao tri puta u karijeri!

Prvi tenisač svijeta napravio je potez o kojem će se zasigurno raspravljati danima
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2020. 22:19

Novak Đoković izazvao je incident u osmini finala US Opena u meču protiv Španjolca Pabla Carrena Buste.

Najbolji tenisač svijeta je nakon gubitka svog servisa za 6:5 vodstvo Španjolca u prvom setu, lopticom pogodio linijsku sutkinju, a ona se srušila i počela gušiti. Đoković je to napravio prilikom odlaska s terena, zapravio nije ni pogledao u kojem smjeru ide loptica, a čim je vidio što se dogodilo pritrčao je sutkinji i počeo se ispričavati.

Meč je prekinut, linijskoj sutkinji ukazana je pomoć, a ubrzo je uslijedilo vijećanje o incidentu koji će sigurno izazvati podijeljena mišljenja.

image
AL BELLO/AFP

Nakon nekoliko minuta supervizor je srpskom tenisaču priopćio da nema izbora nego da ga mora izbaciti s turnira. Đoković je praktički molio da se odluka promijeni, ali povratka nije bilo.

Trostruki pobjednik US Opena tako je završio svoj nastup na ovogodišnjem US Openu u osmini finala i to na potpuno neočekivani način.

U najmanju ruku kontroverzna situacija o kojoj će još itekako biti govora. 

image
AL BELLO/afp

image

 
AL BELLO/AFP

Organizatori US Opena oglasili su se priopćenjem nakon izbacivanja Novaka Đokovića s turnira.


"U skladu s pravilnikom Grand Slama, nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena diskvalificirao je Novaka Đokovića s US Open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije Đoković će izgubiti sve bodove koje je zaradio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru, sve u vezi s uvredljivim incidentom", piše u priopćenju.

Linker
07. rujan 2020 21:02