DAMIR KRAJAC/CROPIX
Najveći uspjeh

Nikola Mektić u paru s Nizozemcem Wesleyjem do finala US Opena, za naslov s Hrvatom!?

U finalu će Mekitć i Koolhof igrati protiv pobjendika susreta u kojemu će igrati još jedan Hrvat
Piše: HinaObjavljeno: 08. rujan 2020. 23:07

Hrvatski tenisač, 31-godišnji Nikola Mektić plasirao se finale muških parova na US Openu, on je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom u polufinalu svladao Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (3), 6-4.

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom Grand Slam turniru, dosada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale "miksa" u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

U finalu će Mekitć i Koolhof igrati protiv pobjendika susreta u kojemu će igrati još jedan hrvatski predstavnik. Mate Pavić će u drugom polufinalu s Brazilcem Brunom Soaresom igrati protiv Nizozemca Jean-Juliana Rojera i Rumunja Horije Tecaua.

Pavić je dosada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala Grand Slam turnira, osvojio je Australian Open 2018., dok je gubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach.

Linker
16. travanj 2024 09:40