MATTHEW STOCKMAN
GORAN NAPOKON PROGOVORIO

Ogorčeni Ivanišević otkriva svoju istinu o Đokoviću: ‘To je baš pi**arija, pa bio sam na metar, je**te!‘

"Šok. Nisam vidio, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to - doviđenja‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2020. 21:01

Pet dana nakon što je svijet tenisa šokirala diskvalifikacija Novaka Đokovića s US Opena oglasio se i Goran Ivanišević. Legenda hrvatskog tenisa i aktualni Đokovićev trener prokomentirao je za Sportklub incident u meču Đokovića i Pabla Carrena Buste, koji je prvog tenisača svijeta možda stajao i 18. Grand Slama u karijeri. 


Priču je dobro poznata. Đoković je nakon izgubljenog servisa krajem prvog seta jednu lopticu ne gledajući opalio iza leđa i pogodio sutkinju Lauru Clark ravno u vrat. Udarac nije bio toliko jak, ali bio je nesretno precizan. Sutkinja je pala hvatajući zrak, a Đoković je po pravilima morao biti diskvalificiran.


"Šok. Nisam vidio, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to - doviđenja. Najtragičnije u svemu jeste to što on uopće nije bio ljut kada je izgubio taj gem. Bio je bijesan na 5:4 i 'deuce' kada je napucao loptu, kada je izgubio tri set lopte. Po mom mišljenju, sve je krenulo naopako od 5:4 i 0-40, splet tih nemogućih događaja. Prvo ona provjera – Carreno Busta je već krenuo ka klupi, Novak je taj koji je zastao i pogledao, pa je tek onda Carreno tražio provjeru. Da je bilo 6:4... Onda kada je prolazio rekao mi je da je dirnula liniju. Onda je poslije na 5:5 pao i ozlijedio rame opet. Ma on uopće nije bio ljut, Novak može vratiti break Carrenu... To su bile dvije užasne minute, dvija užasne je..ne minute u kojima se sve pogrešno dogodilo", kaže Ivanišević i detaljno objašnjava:

image
AL BELLO


"Jedina greška jest to što nije pogledao, što je izbacio loptu gledajući naprijed, a ne iza sebe. Nisam vidio kada je žena pala uživo, ali jesam poslije na snimci mislim 3.877 puta. Ne znam što da pametno kažem. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš suca sa stolice, ali ovo je bilo potpuno nenamjerno. Meni smeta kada vidim da pišu da je Novak u ljutnji izbacio loptu. Prvo, uopće nije bio ljut, nikakve ljutnje u tom ispucavanju nije bilo – nula. Ti natpisi me nerviraju, to što je izgubio servis nema veze. Netko piše da je lopta išla 130 km/h, ja sam bio tamo, oni nisu normalni. Iz zgloba ne gledajući, pa nema šanse, tko li je to računao? To je takva pi..arija, bio sam na metar, je.. te", ljuti se Goran na mnoge 'krive prijevode' i neistine koje su se zadnjih dana pojavile u medijima:


"Pravila su takva kakva su, ili ti je opomena ili ti je diskvalifkacija, što je po mom mišljenju glupo. Ja nisam objektivan, ali mislim da nije trebao biti diskvalificiran, već je trebao dobiti kazneni gem, da Carreno dobije set i da se krene od drugog. Što se dobija diskvalifikacijom, što se time pokazuje? OK ako si ljut, okreneš se prema toj osobi i pogodiš je, ali ovo, da nemaš namjeru, nisi ni bijesan... Jesu ta pravila, ali u ovim vremenima, sa koronom i svime, nisu ga smjeli diskvalificirati. Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, da su mnogi rekli da je zasluženo".


Ivanišević tvrdi da je Nole rođeni pobjednik i da će iz svega izaći još jači. Međutim, rasplet u New Yorku definitivno ide na ruku Rogeru Federeru i Rafi Nadalu.


"Ne mogu govoriti o tome što bi se njima dogodilo... Dogodilo se Novaku i sad je gotovo, sada treba ići naprijed i samo gledati naprijed. Kažem, mislim da može osvojiti Roland Garros, uvjeti mu odgovaraju, samo treba on izaći iz ovoga, a sposoban je za to – može i hoće. Neće biti lako, ljudi su zločesti i naslađuju se tuđim nevoljama, to je tragično, ali nažalost je tako. A svakome se je moglo dogoditi. Treba što prije izaći na teren i što prije igrati mečeve, da ostavi iza sebe sve što se dogodilo. Treba se u glavi ponašati kao da je to bilo prije pet godina, da proba izbrisati i tako da razmišlja", zaključio je Ivanišević u razgovoru za SK.
 

Linker
31. listopad 2020 09:23