Getty Images
SADA JE I SLUŽBENO

PALA JE NAJTEŽA ODLUKA SVJETSKOG TENISA - WIMBLEDON JE OTKAZAN! Objavljen je novi datum koji se nikako neće svidjeti fanovima, ali najviše Federeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. travanj 2020. 19:24

Dogodilo se - nezamislivo. Wimbledon je otkazao svoje ovogodišnje izdanje. Nije ga prolongirao na neki drugi termin u 2020. godini, već ga je definitivno - otkazao.

"S dubokim žaljenjem javljamo vijest da je Upravni odbor All England Cluba odlučio da će ovogodišnje izdanje Wimbledona otkazati, odnosno da će se 134. izdanje turnira održati od 28. lipnja do 11. srpnja 2021. godine", stoji u tekstu objavljenom na njihovoj službenoj stranici.

"Najvažnije nam je zdravlje i sigurnost svih koje Wimbledon okuplja: posjetitelja iz cijeloga svijeta, igrača, gostiju, članova kluba, volontera, lokalnog stanovništva... Od pojave epidemije u siječnju slijedili smo upute Vlade Velike Britanije, tako smo donijeli i ovu odluku".

Wimbledon, jedan od najvećih sportskih događaja u godini, zadnji se put prekinuo tijekom Drugog svjetskog rata.

Ovo nikako ne ide na ruku profesionalcima, ali najviše Rogeru Federeru koji se možda, očekivalo se obzirom da ima već 38 godina, mogao i oprostiti na ovogodišnjem izdanju. Morat će pričekati 2021. i možda s 39 godina poslati poruku da je gotovo, nema druge...

"Jedva čekam da se vratim sljedeće godine. Ovo nas čini da još više cijenimo naš sport u ovim vremenima", napisao je Roger.

Linker
25. travanj 2024 14:26