Nick Kyrgios

 SAEED KHAN Afp
STARA BOLJKA

Prvi veliki šok na Australian Openu dogodio se u dvorani za medije: ‘Ovo je prilično brutalno...‘

Organizatori će teško sada moći ostvariti plan o 900.000 navijača u Melbourne Parku kroz dva tjedna
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 16. siječanj 2023. 15:51

Šok za domaće navijače dogodio se tek što je Australian Open počeo, ali ne na terenima Melbourne Parka, već u dvorani za medije.

- Izrazito sam razočaran. Ovo je prilično brutalno jer za mene je ovo trebao biti jedan od najvažnijih turnira u karijeri - rekao je Nick Kyrgios, dok je objašnjavao da je morao odustati od nastupa zbog bolova u lijevom koljenu.

To je njegova stara boljka, s vremena na vrijeme mora pauzirati jer se koljeno "javi", a da se s njime mučio i tijekom predsezonskih priprema priznao je još prošli tjedan prilikom jednog od intervjua. Tada se još nadao da će moći igrati, štoviše odigrao je i ekshibicijski meč s Novakom Đokovićem u petak, ali to je zapravo koristio kao test, za provjeriti koliko problematično koljeno može izdržati. Izgleda da trenutačno ne može puno...

- Htio sam si dati nadu, mislio sam da imam šansu.

image

Nick Kyrgios

SAEED KHAN Afp

Umjesto toga, već je Kyrgios naručen za artroskopiju kako bi se popravio oštećeni meniskus i riješila cista koja mu stvara nelagodu. Kao dokaz, Kyrgios je objavio i fotografiju na društvenim mrežama nakon drenaže koljena, prilikom koje su liječnici pokušavali "isušiti" cistu pomoću igle. Drugim riječima, pokušao je sve kako bi bio spreman...

- Ozljede su dio sporta, ova se meni dogodila u krivom trenutku. Ali, ne sumnjam da ću se vratiti u punoj snazi - rekao je Australac.

A ovaj dio "jedan od najvažnijih turnira u karijeri" odnosi se na činjenicu da je na posljednja dva Grand Slama, nakon godina životarenja i sporadičnih bljeskova, napokon povezao dva jako dobra Grand Slam rezultata - finale Wimbledona i četvrtfinale US Opena - dakle, da je time u formi života, a nadao se da mu Melbourneu kao domaći teren može dati dodatni poticaj za otići do kraja.

- Shrvan sam jer igrati kod kuće i biti jedan od favorita, a na kraju ovako završiti... Baš brutalno.

Kyrgiosa čeka stanka od tri-četiri tjedna, pa povratak treninzima, dok bi za mečeve mogao biti spreman u Indian Wellsu, koji je u kalendaru početkom ožujka.

Za Australce početak njihova Grand Slama nije bio posebno dobar. Kyrgios je odustao, prije njega i njihova najbolje rangirana tenisačica, rođena Zagrepčanka Ajla Tomljanović, također radi ozljede, a Samantha Stosur, 38-godišnjakinja koja je 2011. osvojila US Open (i još sedam Grand Slam titula u ženskim i mješovitim parovima) najavila je da će odigrati još parove i miks u Melbourneu te time zaključiti bogatu karijeru.

Sveukupno, nakon posljednje dvije godine koje je pogodila pandemija, ovo je trebao biti povratnički party za Australian Open. Bez maski, bez restrikcija, bez testiranja, bez afera (Đoković), ali sada, eto, i bez Nicka Kyrgiosa. Organizatori će teško sada moći ostvariti plan o 900.000 navijača u Melbourne Parku kroz dva tjedna pa im Happy Slam zasad ne ispada posebno sretan.

Linker
23. travanj 2024 10:12