Novak Đoković

 MIKE FREY Afp
ODRŽAN ŽDRIJEB

Sprema se srpski obračun u Melbourneu! Sudbina Novaka Đokovića i dalje je u rukama jednog čovjeka

Iako još nije siguran kao sudionik Australian Opena, srpski tenisač saznao je ime prvog protivnika.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 06:47

Još se uvijek ne zna konačna odluka australskog ministra imigracije Alexa Hawkea glede statusa Novaka Đokovića u toj zemlji. Na brojne novinarske upite uslijed press-konferencije koja je održana u 15 sati po lokalnom, a u 5 sati po hrvatskom vremenu nije decidirano odgovorio premijer Scott Morrison. Rekao je, doduše, da je to osobna stvar ministra Hawkea i da to neće komentirati...

No, dok prvi tenisač svijeta čeka odluku o tome hoće li idući ponedjeljak uopće dočekati u Australiji ili će pak biti deportiran diskrecijskim pravom ministra, saznao je na ždrijebu glavnog turnira Australian Opena s kim bi se trebao sučeliti u prvom kolu. Igrat će se, ili bi se barem trebao igrati srpski dvoboj, budući da će Đoković igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

Ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone trebao je biti održan u 15 sati po lokalnom vremenu u Melbourneu, odnosno u 5 sati po hrvatskom, ali je prebačen za 75 minuta kasnije, upravo zbog odluke australske vlade o situaciji s Đokovićem koja se čekala proteklih nekoliko dana. Tako se barem mislilo, a onda su u tom vremenskom intervalu počele stizati informacije da odluka još nije donesena.

Podsjetimo, srpski tenisač u ponedjeljak je dobio sudsku odluku kojom mu je uvažena žalba u procesu u kojem je, po dolasku u Australiju morao ostati u imigrantskom kampu. Tada mu je bila oduzeta, a kasnije i vraćena viza za boravak u Australiji. Iako je mislio da će je dobiti zbog valjanog dokaza o izuzeću od cijepljenja, Đoković je pet dana morao provesti u spomenutom "hotelu užasa" te sudskim putem tražiti slobodu...

Đokoviću je prije dva dana potvrđen status prvog nositelja turnira, a posljednjih dana je i trenirao u društvu sparing-partnera i trenera među kojima je bio i Goran Ivanišević, kako bi se što bolje pripremio za AO koji počinje u ponedjeljak.

Linker
19. travanj 2024 14:01