Daniil Medvedev

 CARMEN JASPERSEN Afp
PIŠE DAILY MAIL

Wimbledon ne namjerava odustati od zabrane Rusima i Bjelorusima, evo kada će pasti službena odluka

Čelništvo turnira se vodi onim što je rečeno dan ranije, a to su najave iz Međunarodnog olimpijskog odbora
Piše: HinaObjavljeno: 13. srpanj 2022. 13:55

Čelni ljudi Wimbledona zadržat će postojeće kazne za ruske i bjeloruske tenisačice i tenisače i za iduće Grand Slam izdanje u Londonu ako se nastavi ruska invazija na Ukrajinu.

Mnogo je prašine podigla odluka čelnika turnira u All England Clubu da se zabrani nastup Bjelorusima i Rusima, što je naknadno uzrokovalo i reakciju ATP-a i WTA-a pa se na ovogodišnjem Wimbledonu nisu dodjeljivali bodovi za obje ljestvice.

No, čelništvo Wimbledona je odlučno ustrajati u takvoj odluci, navodi britanski mediji Daily Mail te će zadržati zabranu ako se ne smiri situacija na ukrajinskom tlu. Do odluke ima još dosta vremena, donijet će se u ožujku iduću godine, ali bi očigledno mogla ostati na snazi.

Inače, čelništvo turnira u All England Clubu se vodi onim što je rečeno dan ranije, a to su najave iz Međunarodnog olimpijskog odbora, koji razmatra mogućnost da se ruskim i bjeloruskim sportašima zabrani nastup na Olimpijskim igrama koje će Pariz organizirati za dvije godine.

„Sportašima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na Igrama u Parizu 2024. godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu“, rekao je viši član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Craig Reedie.

Linker
19. srpanj 2022 13:19