Novak Đoković

 JACK GUEZ Afp
NEDVOSMISLENA PORUKA

‘Zašto da pustimo Novaka Đokovića u zemlju, zato što ima milijune dolara?‘: Novi udarac za srpskog tenisača

Bivša ministrica unutarnjih poslova Australije Karen Andrews i dalje se oštro protivi ulasku Novaka Đokovića u zemlju
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2022. 11:06

Đoković je u siječnju ove godine deportiran iz Australije nakon što je ministar za imigracije Alex Hawke procijenio da srpski tenisač ‘promovira antivakserski pokret‘, a australska Vlada tada mu je izrekla trogodišnju zabranu ulaska u zemlju uz napomenu da ista može biti poništena ili smanjena u određenim okolnostima.

U međuvremenu je došlo do smjene vlasti u Australiji, a u lipnju je ukinuto i strogo pravilo prema kojem putnici prilikom ulaska u zemlju moraju priložiti dokaz o cijepljenju. Stoga se dosta nagađa da bi Đokoviću sljedeće godine ipak moglo biti dozvoljeno da nastupi u Melbourne Parku. Andrews smatra da bi presedan u slučaju Đoković bio udarac svim Australcima koji su se cijepili protiv koronavirusa

"Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako se sada napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje - što će se napraviti za ostale koji su u sličnoj situaciji?", rekla je Andrews za Radio ABC.

"Zašto bi se Đokoviću trebao dozvoliti povratak u zemlju? Zato što je visoko rangirani tenisač s milijunima dolara na računu? Za njega ne bi smjelo vrijediti jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale", dodaoa je Andrews.

Podsjećamo, Đokoviću je prvotno odobren ulazak u Australiju na temelju izuzeća od obveznog cijepljenja protiv koronavirusa, ali zaustavljen je na aerodromu i nakon nekoliko dana izolacije u ozloglašenom hotelu donesena je konačna odluka prema kojoj je morao napustiti zemlju i nije mogao braniti naslov na Australian Openu.

Linker
25. travanj 2024 11:32