WILLIAM WEST Afp
USKORO POTVRDA?

Znak da je sve gotovo? Đoković novim potezom dao naslutiti kakva bi mogla biti konačna odluka

Do zanimljive informacije stigao je čovjek koji godinama izvještava s Australian Opena
Piše: SNObjavljeno: 10. siječanj 2022. 20:18

Federalni sud u Melbourneu odlučio je u ponedjeljak da je odluka o poništavanju vize Novaka Đokovića nevažeća. Saslušanje koje je pratio sportski svijet trajalo je više od sedam sati, a velika pobjeda prvog tenisača svijeta burno se proslavila kod njegovih navijača, pogotovo onih u Srbiji.

Sudac Anthony Kelly uz svoju je odluku i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove i pusti Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata. Kelly je ocijenio da je odluka vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju "nerazumna". A nedugo nakon, kako su je neki nazvali, "pobjede karijere", Novak se vratio treninzima i pripremama za Australian Open koji je dosad osvajao čak devet puta.

image
EYEPRESS VIA AFP/AFP/PROFIMEDIA

U ovim trenucima još se čeka informacija koja bi nam trebala potvrditi odluku Suda. Podsjetimo, ministar imigracija Alex Hawke ima pravo ponovno poništiti vizu i naložiti deportaciju srpske zvijezde. No, da se stvari odvijaju u korist prvog tenisača svijeta neki bi mogli zaključiti i nakon informacije koju je otkrio Michael Babić, novinar i fotograf srpskog porijekla koji godinama izvještava s Australian Opena, piše Mondo.rs.

Babić je, naime, došao do saznanja prema kojima je Đoković rezervirao termin za novi trening. Novak će, navodno, u utorak trenirati od 15 sati po lokalnom vremenu, odnosno od 05.00 po srednjoeuropskom. Za mnoge je upravo to znak da je napravljen korak prema konačnoj potvrdi Đokovićevog nastupa na Australian Openu.

Linker
23. travanj 2024 04:08