StoryEditor
Serbia's Novak Djokovic poses with ball girls after beating Britain's Andy Murray during the Madrid Open men's tennis final at the Caja Magica (Magic Box) sports complex in Madrid on May 8, 2016. (Photo by GERARD JULIEN/AFP)
 GERARD JULIEN
Čeka se odluka

Otkazuje se jaki ATP Masters u Madridu? Organizatorima sugeriran crni scenarij

‘Vlada i Zavod za javno zdravstvo savjetovali su nam da ne održavamo turnir...‘
Piše: HinaObjavljeno: 01. kolovoz 2020. 15:17

Održavanje teniskih ATP i WTA turnira u Madridu, koji bi se trebali održati sredinom rujna, upitno je nakon što su odgovorni ja javno zdravlje u glavnom španjolskom gradu savjetovali organizatorima da ih otkažu zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

"U bliskoj smo komunikaciji s kompetentnim zdravstvenim organizacijama u Madridu i Nacionalnim odborom za sport. Na sastanku održanom 29. srpnja izrazili smo zabrinutost vezanu uz održavanje turnira zbog povećanog broja zaraženih. Vlada i Zavod za javno zdravstvo savjetovali su nam da ne održavamo turnir jer je nemoguće jamčiti pozitivnu promjenu u sljedećim tjednima. Konačnu odluku donijet će tvrtka Ion Tiriac and Super Slam Ltd., vlasnik licence za turnir", objavili su organizatori.

Teniska sezona prekinuta početkom ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa trebala bi se nastaviti WTA turnirom tenisačica u Palermu od ponedjeljka.

Linker
01. kolovoz 2020 15:17