Cameron Spencer/Getty Images
POHVALA RIVALU

RAFAEL NADAL POŠTENO PRIZNAO DA JE U VELIKOM FINALU NAVIJAO PROTIV ĐOKOVIĆA, A ONDA JE USLIJEDILO NEOČEKIVANO PRIZNANJE 'Ja nisam licemjer...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2020. 13:23

Novak Đoković je osvajanjem Australian Opena prestigao Rafaela Nadala na prvom mjestu ATP ljestvice.

U finalu Australian Opena Đoković je s 3:2 u setovima slavio protiv Austrijanca Dominica Thiema, a Nadal je pošteno priznao za koga je navijao u tom meču.

"Ja nisam licemjer. Naravno da bi za mene osobno bilo bolje da je Thiem pobijedio. Ali, da budem iskren, jako sam dobro spavao zadnjih dana i u tom smislu mi nije važno je li pobijedio Novak ili Dominic", rekao je Nadal, koji je u završnici prošle sezone na ATP Finalsu preoteo svjetski broj 1 iz ruku srpskog tenisača.

Đokoviću je ovogodišnji naslov bio osmi ukupno na prvom Grand Slam turniru sezone, a Nadal je bio pošten i priznao da je u ovom trenutku - najbolji.

"Novak je posebno dobar na tom turniru i u ovom trenutku je najbolji na svijetu. Tako kažu brojke. Jedino što ja mogu je čestitati mu na novom velikom uspjehu", dodao je španjolski tenisač, kojeg je u četvrtfinalu ovogodišnjeg nastupa u Melbourneu pobijedio upravo Thiem s 3:1 u setovima.

Linker
25. travanj 2024 03:07