Hanza Media
PIŠE: NIKOLA PILIĆ

STRUČNI KOMENTAR Čilić je morao odigrati meč života da bi se nadao pobjedi. Ali i da je izveo takvu predstavu, teško bi nadvladao Federera

Piše: Nikola PilićObjavljeno: 29. siječanj 2018. 09:17

PIŠE: NIKOLA PILIĆ

Marin Čilić, naš najbolji tenisač, ipak nije mogao do trijumfa. Žao mi je, ali je realnost da je Roger Federer najbolji, najkompletniji na svijetu, on je zaista izuzetan igrač, općenito fantastična osoba. Vidjeli ste, poslije pet setova, u trenutku kad je osvojio svoj dvadeseti Grand slam finale, kako su iz Rogera, koji tijekom meča ima savršenu kontrolu i pravo pokeraško lice, provalile emocije.

Mi moramo biti zadovoljni na račun Čilićeve igre, posebno u pojedinim dijelovima meča, konkretno najviše u četvrtom setu. Ipak, dobio je dva seta protiv Federera koji do finala nije izgubio niti jedan set. Znali smo, Čilić je morao odigrati meč života da bi se nadao pobjedi u ovom finalu, ali i da je izveo takvu predstavu, držim da bi teško nadvladao Federera.

To kako je Roger odigrao peti set, zaista je bilo nepogrešivo, doslovno fantastično. Držim da Federer igra danas bolji tenis u odnosu na prije dvije godine.

Po razvoju meča u prvom setu pribojavao sam se da to ne pođe u glatku pobjedu Švicarca, ali Marin je pokazao pravi karakter, iščupao je drugi set u tie breaku, dobio i četvrti kad je igrao bolje od Federera. Čilić će sigurno opstati u vrhu svjetskog tenisa, dojam je da je fizički perfektno pripremljen, jer je pet setova s lakoćom izdržao.

Uglavnom, moramo biti zadovoljni na račun dva tjedna izvanrednih igara Čilića. Također trebamo biti itekako zadovoljni i zbog Mate Pavića, koji je u muškom i mješovitom dublu došao do pobjeda, ustvari pravih trijumfa.

Linker
21. svibanj 2022 11:08