Ana Konjuh

 RONALD GORSIC/CROPIX
PRIZNANJE IDE U ŠPANJOLSKU

Barty proglašena igračicom godine, Ana Konjuh bez nagrade koju je igrački i rezultatski itekako zaslužila

Sentimentalna favoritkinja dobila je više glasova od 23-godišnje Dubrovčanke
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 07. prosinac 2021. 17:27

Iako je igrački i rezultatski Ana Konjuh zaslužila biti Povratnica godine (Comeback Player of the Year) na WTA Touru, ta nagrada našoj tenisačici nije pripala. Novinari su izabrali Carlu Suarez Navarro, Španjolku koja je u rujnu prošle godine oboljela od Hodgkinova limfoma, pobijedila zloćudnu bolest i proljetos se vratila tenisu, kako bi se oprostila pod vlastitim uvjetima.

Suarez Navarro se, naime, namjeravala oprostiti prošle godine, ali najprije je prste uplela pandemija korona virusa, a potom i bolest. Nekada šesta tenisačica svijeta je namučila Sloane Stephens u Roland Garrosu, buduću osvajačicu Ashleigh Barty u Wimbledonu, te je predstavljala Španjolsku na Olimpijskim igrama u Tokiju i u finalu Billie Jean King kupa u Pragu. Tako je sentimentalna favoritkinja dobila više glasova od 23-godišnje Dubrovčanke, koja je sa 476. stigla do 66. mjesta u samo godinu dana. Konjuh je bila finalistica u Beogradu, polufinalistica u San Joseu, te u osmini finala Miamija.

Igračica godine je Ashleigh Barty, što je njen drugi izbor (2019). Australka je osvojila pet titula uključujući Wimbledon, Miami i Cincinnati. Najbolji par su Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova, bile su najbolje i prije pet godina. Čehinje su uzele naslov u Roland Garrosu, zlato u Tokiju i trijumfirale na WTA Finalsu. Krejčikova je dobila nagradu i za igračicu koja je najviše napredovala (Most Improved Player). Godinu joj je obilježilo osvajanje Roland Garrosa.

Novo lice (Newcomer) na WTA Touru je Emma Raducanu, senzacionalna 18-godišnja Britanka, koja je prva u povijesti osvojila Grand Slam turnir iz kvalifikacija. Raducanu je na US Openu dobila deset mečeva bez izgubljenog seta.

Linker
23. travanj 2024 11:08