FRANCK FIFE Afp
POVEO, PA IZGUBIO

Čilić s Igara ispao protiv čovjeka koji ga nikad prije nije pobijedio: ‘Svakoj seriji dođe kraj...‘

Čilić će se sada u potpunosti posvetiti turniru parova u kojem igra s kumom Ivanom Dodigom
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 26. srpanj 2021. 11:10

Marin Čilić završio je nastup u pojedinačnom dijelu olimpijskog turnira u Tokiju. Nakon drame u 1. kolu, ispuštenih 5:0 u trećem setu, pa spašavanja meč-lopte protiv Brazilca Joaoa Menezesa, 32-godišnji Međugorac u drugom je kolu naletio na Španjolaca Pabla Carreña Bustu, 11. igrača svijeta.

Marin je dobro krenuo u meč, dobio prvi set sa 7:5, ali u nastavku nije imao rješenja za Španjolca koji je osvojio sljedeća dva seta sa 6:4, 6:4 i nakon dva sata i 24 minute igre izborio osminu finala. Bio im je ovo peti međusobni dvoboj, a Čilić je bio bolji u sva četiri prethodna.

Marin je, inače, samo jednom u četiri dosadašnja olimpijska nastupa uspio proći dalje od 2. kola, bilo je to prije pet godina u Riju kada je igrao u osmini finala.

U Tokiju mu sada preostaje da se u potpunosti posveti turniru parova u kojem je s kumom Ivanom Dodigom prošao prvo kolo, a u utorak ih očekuje dvoboj protiv Amerikanaca Rama i Tiafoea

Čilić: ‘Bio je bolji‘

Šteta, ali jednostavno on je bio bolji drugi i treći set, kazao je Marin Čilić, koji se nije uspio plasirati u osminu finala olimpijskog turnira u Tokiju nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Španjolca Pabla Carreno-Buste sa 7-5, 4-6, 4-6.

Bio je to njihov peti međusobni susret i prvi Čilićev poraz.

"Svakoj seriji dođe kraj pa i mojoj od četiri pobjede protiv Pabla. Početak meča bio je odličan s moje strane, bio sam agresivan, stvarao sam dosta veliki pritisak i konačno mu oduzeo servis u završnici. I poočetkom drugog seta bio sam dosta dobar, no onda me počeo mučiti servis, što je vrlo često u zadnje vrijeme, pogotovu u završnici. Tu mi je napravio pristisak, jedna dvostruka, par mojih greškica i on se vratio u meč. Vidi se da je on dobroj formi, nisam očekivao da će ovako dobro servirati, imao je visok postotak prvoga servisa. Jednostavno, bio je bolji u drugom i trećem setu", kazao je Marin.
Jedini hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira dobro je otvorio meč, no 11. tenisač svijeta je u nastavku zaigrao daleko bolje okrenuvši rezultat u svoju korist.Na koncu je nakon dva sata i 25 minuta igre bilo 5-7, 6-4, 6-4 za 30. godišnjeg Španjolca. Čiliću su ovo bile četvrte OI i u pojedinačnoj konkurenciji nikada nije stigao dalje od osmine finala.

U Rio de Janeiru je izgubio u osmini finala od Francuza Gaela Monfilsa 7-6 (6), 3-6, 4-6, četiri godine ranije u Londonu je poražen u drugom kolu od Australca Lleytona Hewitta 4-6, 5-7, dok je u Pekingu 2008. ispao u drugom kolu od Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 4-6, 2-6.

Šanse za medalju ipak postoje u paru sa sumještaninom Ivanom Dodigom u konkurenciji parova.

"Dat ćemo sve od sebe. Moramo zaboraviti na ovo i ostati što pozitivniji sutra. Čeka nas jako težak meč", zaključio je Čilić.

Linker
20. travanj 2024 00:16