ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
PIŠE NY TIMES

Đoković ne može na još jedan Grand Slam? Srbinu spremaju novi težak udarac već ove godine!

Novak je zbog postojećih pravila već propustio masterse u Indian Wellsu i Miamiju
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 16. lipanj 2022. 13:23

Muke Novaka Đokovića se nastavljaju; ono što je početkom godine zbog svojih stavova o (ne)cijepljenju prošao u Australiji kad je propustio Australian Open, ponovit će se i u SAD-u. Kako tvrdi pouzdani New York Times, Đoković neće moći igrati niti na US Openu koji se igra krajem kolovoza.

NY Times navodi da se Đoković prema trenutačnim zakonskim normama vodi kao necijepljeni stranac i kao takav uopće ne može ući u Sjedinjene Američke Države. Kao što je bio slučaj u Australiji, navodno postoji mogućnost izuzetka - traženja i dobijanja medicinskog izuzeća, ali Teniski savez SAD-a uopće nema namjeru od odgovornih tražiti poseban tretman za srpskog tenisača. Sumnjamo da će se Đoković ponovno upustiti u sličnu avanaturu u kojoj je bio "zatočen" u Melbourneu.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

U teniskom svijetu (kao i u mnogim drugim područjima života) zbog još uvijek živog virusa i rata u Ukrajini trenutačno vlada pravi kaos. Dužnosnici US Opena odlučili su da će ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice moći nastupiti na zadnjem Grand Slamu sezone što prije toga na Wimbledonu neće imati pravo. ATP i WTA su zato odlučili da se londonski Grand Slam ove godine ne igra za bodove, a u želji da se izbjegne sličan scenarij, u SAD-u će Rusima i Bjelorusima dopustiti nastup, ali ne pod zastavama svojih država.

Inače, Novak je zbog postojećih pravila već propustio masterse u Indian Wellsu i Miamiju. Otvoreno prvenstvo SAD je na programu od 29. kolovoza. To znači da se dotad može promijeniti zakon u SAD-u u vezu ulaska stranaca u zemlju, ali za to je malo nade. Đoković je dosad u karijeri triput osvojio US Open (2011., 2015. i 2018.), lani je u finalu izgubio od Danila Medvedeva, a mogao je osvojiti sva četiri Grand Slama u 2021. Ove mu godine baš ništa ne polazi za rukom...

Linker
19. travanj 2024 16:18