Alexander Zverev i Novak Đoković

 LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA
NOVE REAKCIJE

Drugi i treći tenisač svijeta iznijeli svoj stav o Đokovićevom slučaju: ‘Pričao sam s Novakom...‘

‘Ne znam mnogo o ovome, ali znam sljedeće: da se radi o nekome drugome, drama sigurno ne bi bila ovakva‘
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 15. siječanj 2022. 12:15

Situaciju oko Novaka Đokovića prokomentirali su uoči početka Australian Opena i Danil Medvedev te Alex Zverev, drugi i treći igrači na ATP ljestvici.

- Pretpostavljam da ćemo sutra znati hoće li igrati i nadam se da ćemo znati nešto više o cijelom slučaju jer je nekoliko različitih odluka doneseno u posljednje vrijeme. Želim istaknuti da smo u Australiji, i da ovdje važe njihova pravila. Koliko ja znam, ako imaš validno izuzeće ući, odnosno biti ovdje, onda možeš i igrati. Ako ne, svaka ti država može zabraniti ulazak - kazao je Medvedev, uz dodatak:

- Nigdje još nisam pročitao zašto mu je ukinuta viza. To je ono što me zanima. Je li to isključivo ministrova odluka? Postoji li pravni razlog? Valjda ćemo, nadam se, više znati poslije žalbe - dodao je Medvedev.

image

Daniil Medvedev

ANDY CHEUNG Afp

Zverev se, pak, čuo s Novakom i smatra da se netko drugi našao u ovoj situaciji, da drama ne bi poprimila ovakve razmjere

- Igrački, Novak je na svakom turniru glavni favorit, pogotovo ovdje gde mu odgovara podloga i gde je trijumfirao devet puta. U Melbourneu smo dobre rezultate i dobre igre prikazali Medvedev, Tsitsipas i ja, a i Rafa je na dobrom nivou, trenirao sam s njime. Ali, da, Novak... Pričali smo jedan dan i poslao sam mu podršku. Svi smo mislili da će igrati. Nadam se da će se izboriti da zaigra.

image

Alexander Zverev

ANDY CHEUNG Afp

Navijači su podijeljeni. Australci mahom žele da se poštuju zakoni, drugi su ustali na Đokovićevu stranu.

- Ne znam doista kako navijači razmišljaju. Što se mene tiče, on je jedan od najvećih sportaša ikada. Osvojio je 20 Grand Slamova, čovjek je koji je najviše tjedana proveo na "broju jedan", osvojio je najviše Mastersa. Ali, naravno, ovo nije dobra situacija za njega, no zbog ove situacije sigurno ne možemo dovesti u pitanje je li jedan od najboljih svih vremena - tvrdi njemački tenisač tvrdeći:

- Ne znamo još sve 100%. Imao je vizu, zar ne? Ne vjerujem da bi doputovao ovdje da je znao da ne može igrati. To što je on Novak Đoković, tjera ljude misliti da je imao poseban tretman. Ne znam mnogo o ovome, ali znam sljedeće: da se radi o nekome drugome, drama sigurno ne bi bila ovakva. Neću dalje komenitirati jer nisam političar, došao sam igrati...

Linker
19. travanj 2024 19:14