SHUHEI YOKOYAMA The Yomiuri Shimbun Via Afp
JE LI ODIGRAO SVOJE?

‘Federer neće biti sretan kad shvati što ga čeka!‘ Čovjek koji zna sve o Rogeru najavljuje njegov kraj

Za Clareya je jasno da Federer ne može više dostignuti igračku razinu na kojoj je dugo bio
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 31. listopad 2021. 13:21

Autor biografije o Rogeru Federeru, američki novinar New York Timesa Christopher Clarey ne vjeruje da će se 40-godišnji Švicarac vratiti na ATP Tour jednom kad zaliječi treći put operirano desno koljeno.

- Ja ne vjerujem u to, ali to je samo moje nagađanje – rekao je Clarey, koji je biografiju „The Master: The Brilliant Career of Roger Federer“ objavio prije nekoliko mjeseci.

- Vjerujem da će shvatiti, tijekom rehabilitacije, kako se vrijeme promijenilo. Novi momci su stigli. On ima puno toga za napraviti u svom životu. Što to još može osvojiti sa 40 godina?

Za Clareya je jasno da Federer ne može više dostignuti igračku razinu na kojoj je dugo bio.

- Može se on vratiti, ali to će biti spor i dug povratak. Mislim da više nije u stanju osvajati Grand Slam turnire. A ne vjerujem da će biti sretan kad shvati da to više nije u mogućnosti.

image
GLYN KIRK Afp

Švicarski maestro je prošle godine napravio operaciju nakon Australian Opena, pa još jednu tijekom ljeta tako da nije niti mogao igrati kad se sezona vratila na scenu u kolovozu. Njegov povratak uslijedio je pred Roland Garros, ali je završio nakon eliminacije u četvrtfinalu Wimbledona od Huberta Hurkacza. Tek naknadno je otkrio da je imao problema s koljenom, pa je morao i na treću operaciju. Za vrijeme Laver Cupa u Bostonu proteklog rujna viđen je na štakama, tako da je vrlo neizvjesno kad bi se mogao vratiti. Čini se da Australian Open nije u njegovim planovima, već da bi tenis mogao igrati tijekom proljeća. Prije nekoliko dana je potvrđeno da će igrati na turniru u Halleu, koji je njegova standardna stanica na putu prema Wimbledonu.

Linker
14. travanj 2024 16:24