ANTOINE COUVERCELLE/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
TRENUTAK ZA PAMĆENJE

Federer otvorio dušu i otkrio tajnu iza fotografije koja je obišla svijet: ‘To je bilo moje tajno hvala...‘

‘Mislim da sam u jednom trenutku toliko jako jecao, sve mi je prolazilo kroz glavu...‘
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2022. 09:19

Roger Federer prošloga se tjedna oprostio od tenisa, barem onog igračkog dijela karijere, a posljednji meč odigrao je u društvu velikog prijatelja i nekoć sportskog rivala Rafaela Nadala.

Federer i Rafa su, podsjetimo, na Laver Cupu u Londonu u igri parova izgubili od Jacka Socka i Francesa Tiafoea (4-6, 7-6, 11-9), a onda su uslijedili kadrovi koji su obišli svijet.

Slavni Švicarac u nekoliko je navrata zaplakao, a u jednom mu se trenutku pridružio i španjolski velikan. Dvojac koji je obilježio povijest tenisa i sporta, uplakan, na klupi... Bio je to prizor koji će ostati zauvijek urezan u pamćenje svima koji su se tog dana našli u na tribinama, ali i onima koji su sve pratili preko malih ekrana.

U mnoštvo fotografija koje su nastale te noći, jedna je ipak bila posebnija od ostalih. Sa suzama u očima, Roger je u jednom trenutku uhvatio Rafu za ruku, a vješto oko, kao i reakcija fotoreportera ovjekovječili su taj trenutak.

image
ANTOINE COUVERCELLE/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

U razgovoru za New York Times Federer je otvorio dušu i taj dirljiv čin opisao kao "tajnu zahvalu" Španjolcu.

"Bio je to kratak trenutak", započeo je Federer pa nastavio:

"Mislim da sam u jednom trenutku toliko jako jecao... Sve mi je prolazilo kroz glavu o tome koliko sam sretan što sam doživio ovaj trenutak sa svima. A što se tiče držanja za ruku, predstavljam da sam ga u jednom trenutku, samo zato što očito nisam mogao pričati, a još je i glazba bila tu, jednostavno dotaknuo. Pretpostavljam da je to možda bilo moje tajno hvala za njega. Ne mogu sa sigurnošću reći, ali za mene je možda to bilo upravo to. Nije to jedina fotografija koja je nastala. Ima ih dosta i nadam se da ću ih sve dobiti jer mi zaista puno znače", rekao je Švicarac.

image
GLYN KIRK Afp
image
ANTOINE COUVERCELLE/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Linker
20. travanj 2024 01:48