Novak Đoković i Semir Osmanagić
 SCREENSHOT: WWW.PIRAMIDASUNCA.BA
BEZ IKAKVE NAJAVE

Fotografija koja će uzburkati duhove u regiji! Otkriveno zašto je Novak Đoković stigao u Sarajevo

Najbolji svjetski tenisač je nakon dolaska u Sarajevo otišao put Visokog gdje će biti do srijede.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. srpanj 2020. 10:06

Potpuno neočekivano, nakon što je prebolio bolest uzrokovanu koronavirusom, Novak Đoković se s roditeljima, ocem Srđanom i majkom Dijanom u ponedjeljak ujutro pojavio u Sarajevu. Na tamošnji je aerodrom sletio čarter-letom bez prethodne najave, a otkriveno je da će tri dana provesti u Visokom gdje se nalaze kontroverzne piramide.

Tamo će boraviti u društvu Semira Osmanagića, voditelja i osnivača Zaklade imena Arheološki park - bosanska piramida Sunca. Objavljeno je to i na njihovoj Facebook-stranici.

Ondje piše i da je Đokovićev dolazak pripreman već dva mjeseca te da je prvog dana posjetio i arheološki muzej te podzemne tunele. U Bosni i Hercegovini ostaje do srijede.

Osmanagićeve teorije o piramidama u BiH odbačene su u znanstvenim krugovima, a kontroverzni je znanstvenik nedavno za jednu tamošnju televiziju rekao kako "tuneli ispod piramida liječe od koronavirusa jer imaju visoku koncentraciju negativnih iona". Posjet Đokovića koji je nedavno prebolio koronu sigurno će izazvati dosta podjeljenih mišljenja.

Linker
25. travanj 2024 12:03