TAJNA MLADOLIKOSTI U PEDESETIMA

Botoks, tretmani i - ljubav! Najslavnija Slovenka ovih prostora o godinama velike bračne sreće

Malo botoksa, zdrav život i zadovoljstvo u braku - to je recept slovenske glumice Tanje Ribič, supruge popularnog Branka Đurića Đure, od kojeg je već tjednima odvojena jer u zagrebačkom kazališta Luda kuća režira i glumi u predstavi "Bračna terapija".

"Voljela bih upoznati par koji nikad u vezi nije imao nesuglasica", kaže slovenska glumica Tanja Ribič (52), supruga popularnog komičara i glazbenika Branka Đurića Đure, dodajući da ova teška, pandemijska vremena neminovno utječu i na bračne odnose.

U stresnim razdobljima često dolazi do nesporazuma, koji su najčešći razlog problema u braku, ali i u svim drugim odnosima. "Moj savjet je: stavite se u kožu onog drugog i pokušajte ga razumjeti", smatra Tanja Ribič, koja dobro zna o čemu govori jer je više od mjesec dana razdvojena od supruga. Doduše, ne zbog nesporazuma, nego zbog sudjelovanja u predstavi "Bračna terapija" u zagrebačkom kazalištu Luda kuća.

Stavite se u kožu onog drugoga!

Predstava je to u kojoj već pet godina igra bračnu terapeutkinju u svom matičnom Gradskom kazalištu u Ljubljani, a u Zagrebu je režira i glumi pacijenticu. Uz nju igraju Vedran Mlikota kao terapeut te Saša Buneta i Janko Popović Volarić u alternaciji uloge nezadovoljnog muža. Svestrana Tanja Ribič (koja povremeno nastupa i kao pjevačica) osmislila je kostime i scenografiju jer Luda kuća je malo privatno kazalište, koje vodi njezin suprug skupa s glumcem Reneom Bitorajcem, pa treba biti praktičan.

image
U predstavi 'Bračna terapija' igra uz Janka Popovića Volarića.
Ines stipetić

"Mi žene ionako smo sposobne obavljati deset stvari odjednom. Imam puno scenskog iskustva, veliku ljubav i strast prema poslu pa mi ništa nije teško. Pogotovo kada su oko mene tako divni dečki kao što su Mlikota, Janko i Saša. Uživam na sceni sa svoja tri viteza, koji su veliki ljudi i fenomenalni umjetnici", hvali Tanja Ribič svoje kolege, dodajući da je sretna što ovdje ima priliku popeti se na pozornicu. Naime, u Sloveniji su zbog pandemije i policijskog sata zatvorena sva kazališta, a njoj i svakom glumcu najbolja je terapija - rad na sceni.

Obiteljske obaveze dijele se s obzirom na poslovne okolnosti u životu ovog para

I nju i supruga posao je uvijek vodio na sve strane svijeta. Branko Đurić je sa svojom hit-predstavom "Đurologija" donedavno putovao po svim zemljama bivše Jugoslavije, a Tanja je ljetos u Engleskoj snimala Netflixovu seriju "Zero Chill". U tom razdoblju je Đuro preuzeo sve kućanske obaveze i brigu o 15-godišnjoj kćeri Eli. Starija kći Zala je samostalna, diplomirala je glumu u HB Studiju u New Yorku, pjeva, piše pjesme, a trenutačno s redateljem Eduardom Galićem snima filma "Šesti autobus", u kojem ima glavnu žensku ulogu.

image
Tanja Ribič uz supruga i njihove kćeri.
Vedran Peteh/CROPIX

"Zala je krenula našim putem i drago mi je da ima posla u ovim čudnim vremenima, koja nas ograničavaju i izazivaju u nama strah. Razumjela sam prvotnu paniku zbog nepoznavanja novog virusa, no vrijeme je da počnemo živjeti", govori glumica kojoj je majka proljetos preboljela koronu. Mama joj, inače, živi u domu za starije u mjestu Šmarje pri Jelšah, koji je u travnju bio veliko žarište koronavirusa, a imala je lakši oblik bolesti.

Tanja je uvjerena da je to stoga što joj ona već dugo prehranu nadopunjuje raznim homeopatskim pripravcima i vitaminom D, koji se pokazao važnim faktorom za jačanje imuniteta.

"Strah i panika najgori su neprijatelji fizičkog i psihičkog zdravlja. Ja izbjegavam stres, posljednjih šest mjeseci ne gledam ni televiziju, iz prehrane sam izbacila meso i gluten, svaki dan započinjem meditacijom i vježbanjem te puno boravim u prirodi", kaže Tanja Ribič, koja mladolik izgled i vitku liniju zahvaljuje upravo zdravom životu.

Jer, teško da netko može dobro izgledati, a pritom neuredno živjeti i loše se hraniti. U Zagrebu svaki dan kuha, namirnice nabavlja na tržnici na Kvatriću, a jako joj se sviđaju i naši restorani, pogotovo oni koji nude ribu i sushi. No, priznaje da su za njen atraktivan izgled zaslužni i estetski tretmani. "Jednom godišnje, otkriva, priuštim si botoks i anti-aging tretmane laserom. Od kozmetike koristim jedino serum Bioeffect, uistinu čudesan islandski preparat koji bore drži pod kontrolom. Mislim da kao žena i glumica trebam paziti na svoj izgled jer si na taj način proširujem lepezu uloga koje se s godinama neminovno smanjuju. Ali uzalud vam svi tretmani ako u sebi ne nosite mladenački duh, ludost i radost življenja".

Čitajte i:

Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac o nevoljama zbog korone - Glumcu se zarazila i punica!

Ni korona im ništa ne može: Bitorajac i Đurić održali proslavu na 200 kilometara udaljenosti

Čarobna obiteljska šetnja na ćilimu! Kćeri Branka Đurića Đure ukrale su pozornost

Branko Đurić Đuro otkriva kojom je forom osvojio svoju suprugu

Linker
24. travanj 2024 11:53