Novak Đoković i Goran Ivanišević
 DUBREUIL CORINNE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
‘I ON TO ZNA, ALI NE IDE‘

Goran Ivanišević otkrio Srbima: ‘Zato se nas Zapad boji! Ali Đoković, on je posvađan sa satom...‘

‘Novak je poseban, genijalac, perfekcionist. Ne kažem da je uvijek lagano s njim...‘
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2021. 15:11

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević ovih se dana nalazi u Beogradu gdje je dio stručnog stožera Novaka Đokovića koji nastupa na tamošnjem ATP turniru.

Ivanišević je prije dvije godine postao jedan od trenera najboljeg tenisača današnjice, a uoči početka turnira o nekoliko je tema porazgovarao s organizatorima Beograd Opena.

"Novaka Đokovića od drugih odvaja sve. Uvijek vjerujem da je prvo naš balkanski mentalitet poseban, drugačiji, snalažljiviji, najbolji. Tri sata bismo mogli pričati o tome. Ne govorim samo o Novaku kao tenisaču, već općenito u svim granama sporta i van sporta. Zato nas se Zapad boji, dobri smo. Novak je poseban, genijalac, perfekcionist. Ne kažem da je uvijek lagano s njim, ali je to jedan veliki izazov, povjerenje, čast", rekao je Ivanišević pa dodao:

"On je čovjek koji svaki dan želi biti bolji i bolji. Puno se može naučiti od njega i s njim nikad nije dosadno. Ne kažem da je uvijek lagano s njim, sve je to velik izazov."

Goran je i istaknuo kako postoji jedna stvar koju kod Đokovića ne može nitko promijeniti.

"On je posvađan sa satom. U životu mislim da nije nikad došao na vrijeme. I on to zna, ali ne ide. Već svi znamo da će kasniti, svi su se već navikli na to."

U 2021. godini se obilježava 20 godina od Ivaniševićeve titule na Wimbledonu i povijesne pobjede nad Patrickom Rafterom.

"Iskreno, više drugi vode statistiku od tome. Kad mi čestitaju, pitam se što mi sada čestitaju. Gledam kako sam ostario i kako vrijeme leti. Prošlo je već 20 godina... Nevjerojatno. Taj Wimbledon bit će neponovljiv. Toliko se čudnih stvari događalo, stvari koje se nikada u povijesti tog turnira neće ponoviti. I pozivnica, i naravno sada imamo krov, ponedjeljak finale, ona atmosfera s tog finala - prava nogometna. Tri dana sam igrao jedan meč polufinala, teško će to biti ponovno viđeno. Kada sam ga trebao osvojiti, to nisam napravio, a kada nisam trebao - tad sam ga osvojio. Ja uvijek nešto naopako i drugačije", rekao je Ivanišević prema pisanjima srpskih medija.

Linker
24. travanj 2024 11:09