Gojo i navijačica Lucija
 JL
PREDIVNA GESTA

Hrvatski reprezentativac iznenadio navijačicu: ‘Kad sam vidio suze radosnice, dao bih joj cijeli svijet‘

Kad je shvatila što je majstor donio u paketu bila je oduševljena
Piše: Vladimir Zrinjski/Jutarnji listObjavljeno: 12. studeni 2020. 15:14

Meni je najdraži Gojo. Ili Čilić, ne mogu se odlučiti, rekla je 12-godišnja Lucija Laušić još tamo krajem zime, tijekom Kids' Daya koji se u Zagrebu održao uoči Davis Cup dvoboja Hrvatske i Indije.

Nije ni slutila da će joj jedan od njezinih teniskih uzora mjesecima kasnije pripremiti iznenađenje za pamćenje. Borna Gojo je vidio Lucijinu izjavu, na društvenim mrežama zamolio pomoć da je pronađe i poslao joj potpisani dres i reket. Kad je shvatila što je u paketu, mlada tenisačica nije mogla zadržati suze radosnice.

- Iskreno, nisam ja sportaš za kojeg baš toliko ljudi zna i baš zato kad me netko nešto zamoli, rado se odazovem. Video mi je poslao prijatelj, a bilo mi je smiješno da je mene netko naveo kao uzora i stavio me u istu kategoriju s Čilićem. Zato sam i pitao ljude na Instagramu poznaju li je da je razveselim reketom.

image
Navijačica Lucija
JL

Uz malo truda uspio je saznati njezinu adresu i pronaći način da joj dostavi poklon. Lucijina ga je reakcija, blago rečeno, šokirala.

- Pao sam na guzicu kad sam vidio kako se rasplakala! Ma poslao bih joj cijeli svijet, ne samo reket i dres.

Inspirativnu je priču objavio Lucijin Teniski klub Movens iz Dugava, uz poruku da je Bornina gesta "i njoj i ostalima putokaz kako se smije sanjati". Borna je pak objavio fotografiju s porukom "Lucija legendo". Kids' Day je talentiranim djevojčicama i dječacima inače najbolja prilika da razmijene koji udarac i upoznaju se s reprezentativcima, a kako će do sljedećeg Davis Cupa u Hrvatskoj proći još podosta vremena (ovogodišnji finale u Madridu je odgođen za 2021.), Bornina je gesta podsjetnik da je našim asovima itekako stalo do navijača, pa i onih najmlađih.

Pitali smo ga i koliko je zadovoljan pandemijskom sezonom u kojoj je svoj ATP renking uspio popraviti za 60-ak mjesta i približiti se ulasku u Top 200.

- Nije bilo loše, pogotovo zadnjih par turnira s obzirom na to da mjesecima nismo mogli igrati. Na početku godine bio mi je cilj ući među 150, a malo je nedostajalo da budem oko 170. mjesta, umjesto 215. oko kojeg ću završiti. Najbitnije mi je da sam osigurao kvalifikacije Australian Opena. Što se tiče početka sezone, još nemamo precizne informacije, samo znam da bih odletio u Australiju najranije što mogu, a to je 8. prosinca - zaključio je 22-godišnji Gojo.

Linker
20. travanj 2024 03:34