Clive Brunskill/Getty Images
ON JEDNOSTAVNO - ZNA

IZNENADNI MLADOŽENJA Ćorić ga je izbacio, pa se u 18. godini odlučio oženiti

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 03. lipanj 2016. 12:55

Jedan od najintrigantnijih dvoboja prve runde Roland Garrosa trebao je biti susret dva NextGen tenisača, našeg Borne Ćorića i Amerikanca Taylora Fritza. To se nije dogodilo jer je 19-godišnji Hrvat dominirao i lako prošao godinu dana mlađeg igrača iz Rancho Santa Fea. Na taj način je Fritz dobio puno slobodnog vremena u Gradu ljubavi čekajući ITF-ovu feštu, na kojoj je u utorak nagrađen kao najbolji junior svijeta prošle godine zahvaljujući osvajanju US Opena i finalu Roland Garrosa.

U međuvremenu je najveća nada američkog tenisa (67. na rang-listi, finalist Memphisa ove godine, lani je napredovao sa 1141. na 177. mjesto), označen kao nasljednik Petea Samprasa, učinio još nešto. Očito opijen čarolijom Pariza doveo je djevojku Raquel Pedrazu (146. na juniorskoj rang-listi) pred Eiffelov toranj, klekao i zaprosio je. Raquel je samo na trenutak ostala zbunjena, ali je rekla - da.

- Ponekad kad znaš, onda jednostavno znaš - pohvalio se mlađahni Fritz svojim potezom na Twitteru.

Fritzu su odmah čestitali bivši tenisači James Blake i Michael Russell, potonji je dodao da je na istom mjestu i on zaprosio djevojku. Među čestitarima su bili i najbolji prijatelji mladog Amerikanca, također tenisači Tommy Paul (protiv njega je igrao oba juniorska finala na Grand Slam turnirima) i Reilly Opelka (juniorski pobjednik Wimbledona, jedan centimetar niži od Ive Karlovića). Oni će biti kumovi na vjenčanju, na koje se izgleda neće dugo čekati.

Da se netko tako mlad odlučio na uplovljavanje u bračne vode u teniskom svijetu nije nam poznato, barem ne u posljednjih dvadeset godina. U aktualnih Top 50 oženjeno je dvanaest igrača, no, nitko u brak nije ušao prije 25 godina ( Ivo Karlović). Bio je jedan mlađi ( Stan Wawrinka 24), ali on se već stigao rastaviti i danas je u vezi s Donnom Vekić. Hoće li se oni vjenčati, tek ćemo vidjeti, no, među onih dvanaest je već jedan hrvatski zet.

Marcos Baghdatis se 2012. vjenčao s Karolinom Šprem, Cipranin je imao 26 godina. U braku su dugo Roger Federer (2009), Gilles Müller (2010), Kevin Anderson i Nicolas Mahut (2011). Prije dvije godine dugogodišnju vezu s Jelenom Ristić u brak je na Svetom Stefanu pretvorio Novak Đoković. Bilo je to neposredno nakon osvajanja Wimbledona i povratka na prvo mjesto rang-liste, na kojemu je i dan-danas.

Prošla godina bila je iznimno plodna za vjenčanja na ATP Touru, dogodilo ih se pet. Od Andyja Murraya, koji je to učinio na tradicionalan škotski način u kiltu, preko Tomaša Berdycha do trojice Španjolaca - Feliciana Lopeza, Davida Ferrera i Nicolasa Almagra.

Linker
27. rujan 2024 17:21