StoryEditor
Novak Đoković je zaražen, Dominic Thiem nije
 AFP
ISPRIKA IZ AUSTRIJE

Jedan od najboljih tenisača svijeta posuo se pepelom: ‘Naše ponašanje bilo je sasvim pogrešno‘

Pobjednik beogradskog turnira u Zadru nije nastupio jer je igrao na ekshibiciji u Francuskoj
Autor: Ivan JelkićObjavljeno: 26. lipanj 2020. 16:32

Dominic Thiem, jedan od ukupno deset tenisača koji su sudjelovali na Adria Touru, oglasio se putem Instagrama vezano za događaje u Beogradu odnosno u Zadru, gradovima u kojima su se igrali turniri prije otkazivanja ostatka serije zbog pojave koronavirusa među tenisačima.

Austrijanac, trenutačno treći tenisač svijeta i trostruki Grand Slam finalist (Roland Garros 2018. i 2019., Australian Open 2020.), igrao je samo turnir u Beogradu, a Zadar je propustio jer je u isto vrijeme igrao na ekshibiciji u Francuskoj (UTS) koju organizira poznati trener Patrick Mouratoglou.

- Bio sam šokiran kad sam čuo vijesti s Adria Toura. Igrali smo bez publike tjednima tako da smo bili više nego sretni što smo mogli igrati pred navijačima. Vjerovali smo srpskoj vladi oko pravila, no bili smo preoptimistični. Naše ponašanje bilo je pogrešno i ponašali smo se euforično. Jako mi je žao - napisao je Thiem, inače pobjednik beogradskog turnira.

Iako tehnički gledano tenisači nisu kršili pravila, njihovo međusobno grljenje, rukovanje te igranje košarke, nogometa te druženje i fotografiranje s građanima, a pogotovo razuzdani noćni partyji bili su sve samo ne u skladu s poželjnim ponašanjem i držanjem socijalne distance u doba pandemije koronavirusa.

U sklopu Adria Toura zaražena su četvorica tenisača, Borna Ćorić, Novak Đoković, Grigor Dimitrov i Viktor Troicki, ali treba tu dodati nekoliko trenera, neke novinare, članove obitelji igrača, pa se lako dođe do desetak slučajeva. S time da to ne mora biti i konačan broj...

Thiem je, što se toga tiče, miran.
- U posljednjih deset dana testirao sam se pet puta i svaki je put rezultat bio negativan. Želim svakome tko je zaražen sve najbolje i brz oporavak - zaključio je Austrijanac. 

Linker
03. srpanj 2020 16:34