LISTA ŽELJA

BOŽIĆNA LISTA CHEFOVA: Neki maštaju o dobroj kavi i ekspres loncu, a Jamie Oliver o siru i kruhu

 Jamie Oliver
Blagdansko raspoloženje zahvatilo je i poznate chefove pa su tako sastavili svoje neobične liste želja

Sredinu studenog uvijek nekako doživljavamo kao onu prekretnicu kada se ubacujemo u blagdansko raspoloženje, palimo lampice i krećemo s planovima za kupovinu božićnih poklona. Isto, čini se, razmišljaju i poznati chefovi pa su tako za The Guardian podijelili svoje ovogodišnje želje. Na njihovim su se popisima našle neobično jednostavne i skromne želje pa je tak planetarno popularni Jamie Oliver ovog Božića poželio tek tri stvari. Na njegovoj listi želja nalazi se domaći sir kojeg, naglasio je, posebno voli u sendvičima, tu je i jedan sasvim poseban kruh korici kojeg naprosto ne može odoljeti, a željama je dodao i rose gin te priznao kako se u posljednje vrijeme, umjesto vinu i pivu, okreće upravo osvježavajućim napicima na bazi gina te kako u njima maksimalno uživa.

Chef i autor kuharica Tom Kerridge poželio je pak sasvim neobičan poklon. Rekao je kako bi više od svega volio dobiti lišće i stabljike prokulica koje su se prije koristile za hranjenje životinja, a danas ih ovaj genijalan, Michelinovim zvjezdicama nagrađivani chef koristi za pripremu brojnih jela. Dodao je i kako se upravo prokulice baš uvijek nalaze na njegovom blagdanskom stolu te kako ih priprema s maslacem, soli i hrskavom slaninom.

Chefica iz londonskog restorana Koya, Shuko Oda, ovog je Božića poželjela šampanjac s bazgom, dok je Anna Tobias, chefica londonskog Cafe Deco restorana, napomenula kako bi najsretnija bila kada bi bakin stari ekspres lonac zamijenila novim. Na blagdanskoj listi engleskih chefova, među neobičnijim željama, našli su se još i kornet od jagoda, tamna čokolada, konzervirana riba i kava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:49