DAMIR KRAJAC/CROPIX
IDEALAN SCENARIJ

Kakva bi to priča bila! Hrvatsko finale u Tokiju? ‘To bi bilo savršeno, onda bismo imali veliku feštu‘

‘Sve što smo zaželjeli smo osvojili, osim olimpijske medalje. Sad smo u prilici da odradimo i to‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. srpanj 2021. 16:46

O kakvom se pobjedniku u duši radi reći će scena prije početka humanitarnog turnira u Petrinji, scena u kojoj nam je prilično ozbiljno objašnjavao da ide po naslov sa svojim partnerom Ivanom Perišićem. Bez obzira na to što se radilo o revijalnom turniru, prije svega vrhunskoj zabavi, Ivan Dodig je silno želio i ovaj trofej. Nije mu na kraju uspjelo, zapeo je korak do, izgubivši u finalu od svoga kuma i organizatora turnira Gem, set, Hrvatska Marina Čilića i kapetana Vatrenih Luke Modrića, ali i ova sličica pokazuje zašto Ivan iza sebe ima tolike uspjehe i zašto je danas jedan od najboljih svjetskih igrača parova. Petrinju, dakako, nije htio propustiti bez obzira na zgusnuti srpanjski raspored i na skorašnji odlazak u Tokio.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


- Ma, tenis je i uvijek užurban, mi igramo cijelu godinu. Evo, sada smo u Petrinji, onda imamo još koji dan priprema za Tokio, poslije toga odmah produžujem na američku turneju na kojoj ću igrati Washington, Toronto, Cincinnati i US Open, tako da će biti dugo ovo ljeto - kaže 36-godišnji Međugorac.

Zajednički treninzi

Na Olimpijskim igrama će svog slovačkog partnera Filipa Polašeka zamijeniti kumom i sugrađaninom Marinom Čilićem, sljedećih će dana trenirati zajedno i pokušati pronaći pravi recept za Tokio.

- Malo smo već pričali o tome i sada treba vidjeti kao ćemo iskombinirati zajedničke treninge. Imat ćemo i u Tokiju sigurno još pet, šest dana za pripreme, tako da ćemo pokušati napraviti sve za što bolji rezultat.

Iako je fokus javnosti u posljednje vrijeme, sasvim razumljivo, na Nikoli Mektiću i Mati Paviću, friškim osvajačima Wimbledona, ne treba smetnuti s uma ni da su Dodig i Čilić također sjajan par. U Davis Cupu su pobijedili i braću Bryan i Francuze Herberta i Mahuta, a na Igrama u Londonu 2012. su dogurali do četvrtfinala.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


- Da, bili smo blizu u Londonu, a sigurno možemo odigrati dobro i ove Olimpijske igre. Odigrali smo pripremni turnir u Stuttgartu prije nekoliko tjedana, bilo je dosta dobro. Izgubili smo u polufinalu, ali dobar smo tim i u Tokio idemo pokušati osvojiti medalju.
Ivan je osvajač Davis Cupa, u parovima ima trijumfe na Roland Garrosu 2015. i na ovogodišnjem Australian Openu, ima i tri Grand Slam naslova u miksu. Još da oko vrata stavi olimpijsku medalju...

Šlag na tortu

- To bi bio šlag na tortu. To je moja velika želja i nadam se da će se ostvariti. Sve što smo Marin i ja zaželjeli smo i osvojili osim olimpijske medalje i sada smo u prilici da odradimo i to. Pokušat ćemo se što bolje spremiti, odigrati što kvalitetnije i nadam se da možemo do postolja.

Još kad bi im se na tom postolju priključili Mektić i Pavić, kakva bi to priča bila.

- Na Olimpijskim igrama je pravilo da se parovi iz iste države ne mogu sastati prije finala. E, to bi bio idealan scenarij, nadam se da se to može ostvariti. To bi bilo savršeno, onda bismo imali veliku feštu - zaključio je Dodig.

Linker
24. travanj 2024 18:45