Novak Đoković
 William WEST / AFP / WILLIAM WEST AFP
NOVA VELIKA GESTA

NAJBOLJI TENISAČ SVIJETA DONIRAO MILIJUN EURA ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA! 'Liječnicima iz Kine hvala, podijelio bih s ljudima ono što meni pomaže'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2020. 14:48

Veliku humanitarnu gestu ovih dana pokazuju sportaši širom svijeta. Mnogi su, počevši od hrvatskih nogometaša i košarkaša skupno, preko ostalih pojedinačno, pa sve do zasad posljednjeg primjera, srpskog tenisača Novaka Đokovića donirali velike svote novca svojim domovinama ili rodnim gradovima u namjeri da pomognu borbu protiv koronavirusa.

Hrvatski sportaši, jasno, imali su dodatni motiv za donaciju, budući da je Zagreb proteklog vikenda pogodio snažan potres, uz seriju onih nešto slabijih i ostavio za sobom prilično veliku štetu u širem centru grada.

Borbu protiv koronavirusa pomaže dakle i prvi reket svijeta. Najprije se zahvalio Kini koja je kroz povijest često pomagala njegovoj Srbiji, a onda i poručio kako je Srbiji donirao milijun eura za kupnju respiratora i potrebne medicinske opreme.

- Želim zahvaliti svim ljudima u Srbiji i vlastima. Pokušavali smo komunicirati sa svim mogućim stručnjacima medicine u Srbiji, ali i diljem svijeta. Oni su nam pomogli da se odlučimo o donaciji, a ona je milijun eura za kupovinu respiratora i medicinske robe - rekao je Đoković pa je nastavio:

- Hvala Kini što je nesebično pomogla Srbiji, ne samo ovog puta već i kroz povijest su nam uvijek pomagali. Njihova pomoć nam puno znači, posebno u vidu medicinske struke. Došli su liječnici iz Kine i hvala im iz dubine srca. Svaka pomoć je dobrodošla. Podijelio bih s ljudima ono što meni pomaže - da se trudimo da što više vremena provedemo u pozitivnom duhu. Gradi se imunitet i tako ćemo izgraditi defenzivu za ovaj virus - rekao je Đoković.

Linker
18. travanj 2024 15:32