Goran Ivanišević

 OMAR RAWLINGS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
SLUŽBENA POTVRDA

Ovo se tenisu dogodilo prvi puta u povijesti! Kuća slavnih objasnila zašto u 2022. neće dobiti nove članove

Svi nominirani za ovu godinu naći će se ponovno na listiću i sljedeće godine
Piše: HinaObjavljeno: 11. siječanj 2022. 18:14

U 2022. nitko neće biti uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, što se dogodilo prvi put u povijesti, priopćili su u utorak iz ove institucije.

Name, nitko od nominiranih kandidata nije dobio dovoljno glasova, najmanje 75% u zbroju glasova službene skupine glasača, koju čine predstavnici medija, odabrani teniski povjesničari, članovi Kuće slavnih i stručnjaci iz teniske industrije, te glasova teniskih zaljubljenika iz cijelog svijeta.

Na listiću za uvrštenje u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u 2022. bile su Srpkinja Ana Ivanović, Talijanka Flavia Pennetta, Zimbabveanka Cara Black i Amerikanka Lisa Raymond, a od tenisača su nominirani bili Španjolci Carlos Moya i Juan Carlos Ferrero.

Cara Black je dobila najviše glasova ljubitelja tenisa, a time i dodatna tri postotna boda, dva je zaradila Flavia Pennetta, a jedan Ana Ivanović. No, ni to nije bilo dovoljno da netko od njih prijeđe "izborni prag".

"Proces uvrštenja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih ima više koraka, kroz odbore za nominaciju i kroz glasovanje. Odluka o tome tko zaslužuje biti uvršten u Kuću slavnih leži na službenoj glasačkoj skupini, grupi neovisnih glasača s reputacijom u tenisu, koji imaju veliko znanje o njegovoj povijesti", izjavio je u priopćenju glavni operativac Međunarodne teniske kuće slavnih Todd Martin.

Svi nominirani za ovu godinu naći će se ponovno na listiću i sljedeće godine, jer prema pravilniku Međunarodne teniske kuće slavnih svatko od nominiranih može se triput naći na listiću. Svi koji ne budu izabrani u trogodišnjem razdoblju više ne mogu biti kandidati za uvrštenje u društvo teniskih besmrtnika.

Ipak, iako neće biti "Klase 2022.", u Newportu će 16. srpnja ipak biti održana svečanost prijema za Australca Lleytona Hewitta koji je izabran u "Klasi 2021.", ali zbog ograničenja izazvanih pandemijom Covida-19 nije mogao doputovati u Sjedinjene Američke Države na prošlogodišnju svečanost, tijekom koje je s godinu dana zakašnjenja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih uvršten Goran Ivanišević.

Linker
15. svibanj 2022 23:05