StoryEditor
Federer još nije spreman ‘spakirati’ se za mirovinu
 AFP
VELIKA ODLUKA

Roger Federer želi u Tokio na Olimpijske igre: ‘Nadam se da neću zaboraviti kako se igra‘

Sjajnog švicarskog tenisača neće biti na teniskom terenu u 2020., ali hoće u 2021. godini
Autor: Davor BurazinObjavljeno: 08. srpanj 2020. 12:07

Nakon što prva operacija na koljenu obavljena sredinom veljače nije prošla kako se Roger Federer nadao, švicarski teniski velikan podvrgnuo se još jednom operativnom zahvatu u lipnju. Tada je poručio da se, bez obzira na to hoće li se tenis igrati ove sezone, on namjerava vratiti početkom 2021. godine.

- Iza mene su dvije operacije i još uvijek ne mogu trenirati, ali prilično sam siguran da ću biti potpuno spreman za 2021. godinu - rekao je vlasnik 20 Grand Slam naslova koji će 8. kolovoza proslaviti 39. rođendan.

- Bio sam nesretan s koljenom puno prije ekshibicije s Rafaelom Nadalom u Južnoj Africi, već tada sam odlučio da moram nešto napraviti. Na drugu operaciju bio sam primoran. Kako sam od Južne Afrike igrao samo jednom, nadam se da neću zaboraviti kako se igra.

Ovo je posljednje izrečeno uz osmijeh, jasno je da Federer neće zaboraviti kako se igra, no vidjet ćemo hoće li ga konačno početi nagrizati zub vremena ili će nastaviti odolijevati.

- Moj je cilj igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zna se da sam naročito vezan za Olimpijske igre jer sam prije 20 godina u Sydneyju upoznao svoju suprugu Mirku. Isto tako, vjerujem i želim igrati u Wimbledonu sljedeće godine.

Iako ga neće biti na teniskom terenu u 2020. godini, Federer pažljivo prati što se događa. Obavezuje ga i to što je član Vijeća igrača.

- U nedjelju sam bio u kontaktu s organizatorima US Opena, rekli su mi da će o sudbini turnira odlučiti između 15. i 30. srpnja. Ovo su zbilja nesigurna vremena za tenis. Putovanja i karantena su golemi problemi. 

Linker
08. srpanj 2020 12:08