StoryEditor
BRUTALAN ODGOVOR

Velikan pobjesnio zbog napada na Đokovića i ekipu, no ovo nije očekivao: ‘Ti si još gluplji nego što...‘

Nick Kyrgios i Boris Becker imali su u utorak ujutro zanimljivu seansu na Twitteru.
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2020. 15:38

Bilo je zanimljivo ovog jutra promatrati raspravu dvojice tenisača. Često se takvi svađaju u zadnje vrijeme. Jedni predbacuju drugima da su krivi za širenje koronavirusa, da organiziraju korona-partyje i da ih nije briga za zdravlje. Drugi predbacuju da se bezveze odgađaju teniski turniri, predmet rasprava je i US Open, ima tu svega.

U našem javnom prostoru već desetak dana traje intenzivna gungula oko toga je li se zadarska postaja Adria Toura trebala održati, kad je već bilo poznato da su neki imali kontakte sa zaraženima. Na koncu se zarazio i Grigor Dimitrov, kasnije i Đoković, Ćorić, pa i Goran Ivanišević. Svijet je prvo sipao kritike, a onda su se javili i oni koji su stali u obranu svega navedenog.

Reagirao je, na strani "protivnika" Adria Toura prvotno i Nick Kyrgios koji je počeo dijeliti moralne lekcije o tome da je Adria Tour trebalo otkazati i slično, a u ponedjeljak je javno napao i mladog njemačkog tenisača Alexandra Zvereva jer je umjesto u samoizolaciji završio na ludom partiju.

Ne može se tek tako preći preko svih nezgoda koje je Australac priređivao pa su mu odmah njegovi kritičari krenuli začepljivati usta.

Jedan od takvih je i legendani Boris Becker koji se ovog jutra dakle, posvađao s Kyrgiosom na Twitteru.

- Nitko ne voli cinkaroše. Onaj koji napada kolege sportaše i(li) sportašice ne može biti moj prijatelj. Pogledaj se u ogledalo i reci da si bolji od bilo koga drugoga Nick - napisao je Becker.

Kyrgios je u odgovoru bio čak i odmjereniji nego što bi se od njega očekivalo:

- Boris, za Boga miloga, pa nije to tenisko natjecanje niti mi je namjera nekoga cipelariti preko Twittera. Čovječe, mi smo usred globalne pandemije. I ako netko glup, kao što je Alex, uradi ono što je uradio: ja ću ga prozvati. Jednostavno.

Nijemac je ponovio svoju 'teoriju o cinkarošu':

- Da: živimo u doba pandemije, istina: strašno je što je izgubljeno mnogo života, naravno: trebamo zaštititi voljene i obitelj i slijediti upute, ali... Svejedno. Ne volim cinkaroše, Nick.

Australac nije prešutio opetovanu uvredu o tome kako je 'cinkaroš':

- Opet ti isto. Ja sam cinkaroš jer pozivam na odgovorno ponašanje? Čudno razmišljaš. Ja samo brinem za ljude. Jer i ja i moja obitelj i mnoge obitelji širom svijeta rade pravu stvar. Ali... Boris, ti si očito gluplji nego što sam mislio. Znaš pogoditi volej, ali nisi baš najbistriji - odgovorio je Kyrgios na kraju i 'umirući od smijeha'.

Linker
30. lipanj 2020 15:42