Sofija Žuk pronašla se izvan tenisa
 INSTAGRAM
PREOKRENULA KARIJERU

Foto: Veliku nadu svjetskog tenisa napali zbog gole fotografije! ‘Dobra sam u ovome, agresivci nek pate‘

Mlada 20-godišnja Ruskinja osvojila je juniorski Wimbledon prije nekoliko godina, a sad radi nešto drugo
Piše: SNObjavljeno: 11. studeni 2020. 15:41

Sofija Žuk bljesnula je 2015. godine kad je sa samo 15 godina osvojila juniorski Wimbledon. Ruskinja je tad potpisala i brojne velike ugovore, jer je bila velika svjetska nada, no u međuvremenu stvari se baš i nisu razvijale onako kako je to ona željela...

Ruskinja je trenirala u akademiji Justine Henin u Belgiji i sa samo 14 godina osvojila je ITF Challenger, bila je među samo 17 u povijesti koje su tako rano osvajale profesionalne velike turnire.

Koliko je bila dobra potvrđuje podatak da je, kad je 2015. godine osvojila juniorski Wimbledon, učinila je to - bez izgubljenog seta.

View this post on Instagram

Missing my work days?

A post shared by Sofya Zhuk (@sofya_zhuk) on

Tad je počela dobivati pozivnice za velike turnire (Miami 2016), uslijedili su izazovi na Grand Slam turnirima, ali nikad nije otišla dalje od 1. kola.

Danas je, zlobnici će reći, poznatija po objavljivanju provokativnih fotografija nego po pobjedama na Touru. Upravo se u jednom intervjuu osvrnula na nedavni incident kad je dobila agresivne poruke, a nakon što se fotografirala u toplesu...

"Nije mi jasno zašto se pravi veliki problem oko toga. Objavila sam fotografiju, pa što?", rekla je za rt.com.

View this post on Instagram

?

A post shared by Sofya Zhuk (@sofya_zhuk) on

Na fotografiji ta 20-godišnjakinja pozira leđima okrenuta kameri i rukama pokriva grudi.

"Kad sam podijelila tu fotografiju dobila sam lavinu poruka, a dosta njih bilo je dosta agresivnih".

Bila je 116. tenisačica svijeta među profesionalkama i to je njezin najbolji renking. Danas je 436. na svijetu i primaran izvor financija joj je - manekenstvo.

"Nekima je teško prihvatiti da sam se našla u nečemu drugom osim u tenisu i da mogu sretno živjeti bez sporta i da nisam pala u depresiju", izjavila je.

Posljednji susret odigrala je u lipnju 2019. godine i okrenula se manekenstvu. No s obzirom da se granice pomiču, da se igra i do 40 godina (Serena), ali i na konkurenciju u ženskom tenisu gdje je gotovo svaka od sudionica u glavom ždrijebu kandidat za naslov, nije joj kasno da se i nakon nekoliko godina vrati na Tour i opet ostvari svoje snove...

View this post on Instagram

Don’t mind me I’m just doing me ??

A post shared by Sofya Zhuk (@sofya_zhuk) on

Linker
20. travanj 2024 08:22