Dejan Lovren pretprošle je sezone u dresu Liverpoola igrao protiv Rome polufinale Lige prvaka
 REUTERS
VELIKI INTERES S OLIMPICA

TEŠKI PREGOVORI ROME I LIVERPOOLA Lovren je od odlaska u Italiju trenutno 'udaljen' sedam milijuna eura!

Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 13:41

Roma je zainteresirana za Dejana Lovrena, tvrde talijanski mediji. Hrvatski reprezentativni stoper nije u prvom planu u Liverpoolu (nije bio u konkurenciji za utakmicu 1. kola novog izdanja Premier lige protiv Norwicha), a Rimljani to žele iskoristiti i dovesti ga na Olimpico.

La Gazzetta dello Sport tvrdi da je održan sastanak između Rominih predstavnika i posrednika kojeg je imenovao Liverpool kako bi se postavili neki prvi okviri potencijalnog transfera. Talijanski klub je u potrazi za iskusnim pojačanjima za obranu, a Lovren je, donosi Gazzetta, sada u prvom planu.

Romin sportski direktor Gianluca Petrachi već ga duže 'drži na oku', a sada se interes intenzivirao jer je početak talijanskog prvenstva sve bliže (Roma prvu utakmicu igra 25. kolovoza protiv Genoe), a rimski klub je tanak u obrani. U Romi smatraju da bi im 30-godišnji Lovren u tom smislu jako pomogao, odnosno da bi im donio kvalitetu, iskustvo, ali i liderske karakteristike.

Što se tiče brojaka, Gazzetta donosi da je Romin sadašnji plan za Lovrenovo dovođenje s Anfield Roada sljedeći - posudba na jednu sezonu koju bi platili dva milijuna eura te potom 'uvjetna' obveza otkupa njegova ugovora od Liverpoola (traje mu do 2021.) koja bi ovisila, primjerice, o broju nastupa koju bi hrvatski stoper skupio za talijanski klub. Liverpool, s druge strane, preferira pravi transfer koji bi iznosio 20 milijuna eura, što je Romi preskupo, ovu opciju bi razmotrili ako bi Redsi pristali na odštetu od 13 milijuna eura.

Dakle, razlika između 'ponude i potražnje', tvrdi Gazzetta, trenutačno je 7 milijuna eura, tu je dakako i pitanje Lovrenove plaće, ali nastavak pregovora slijedi. Uglavnom, Roma je definitivno zainteresirana za Lovrena, razgovori između klubova se nastavljaju, a vremena ipak ne manjka, budući da se prozor za transfere u Serie A zatvara tek 2. rujna...

Linker
24. travanj 2024 20:49