Zeljko Hajdinjak / CROPIX
NAKON ODLASKA S POLJUDA

TO SE NEĆE SVIDJETI NAVIJAČIMA HAJDUKA Nekadašnji miljenik Torcide nakon četiri godine otkrio koji je najveći problem splitskog kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2020. 19:23

Iako je bio jedan od eksponiranijih nogometaša Hajduka prije nekoliko sezona, u posljednje vrijeme boravka na Poljudu nije se naigrao 24-godišnji Zagrepčanin Fran Tudor. Dovelo ga je to do transfera, odlaska u redove poljskog prvoligaša Rakowa. Put je to čijem se takvom razvoju nije nadao nekadašnji hrvatski reprezentativac.

Tudor je po dolasku u Poljsku dao intervju za internetske stranice poljske nacionalne televizije. Poljake je ponajviše zanimalo kako to da je rođeni Zagrepčanin postao miljenik navijača Hajduka, Torcide koja u europskim navijačkim krugovima uživa veliki ugled.

- U vrijeme mog dolaska u Hajduk bila su u klubu još tri igrača koja su rođena u Zagrebu. Mene su prihvatili, ali i ja sam po očevoj strani obitelji Dalmatinac, podrijetlom s jednog otoka kod Splita. Torcida te prihvati ako daješ sve od sebe - kaže Tudor.

Zanimljiv odgovor na pitanje dao je kada je bio upitan o unutarklupskim odnosima u Hajduku. Kaže da s bivšim sportskim direktorom Mariom Brancom uopće nije surađivao, a i odbio je odgovarati na pitanja o njemu.

- Znam da je radio u Wisli Krakow, ali ne bih pričao o našoj suradnji. Mislim da nije u redu da pričamo o tome - kaže Tudor.

Pitali su ga dalje, jesu li promjene u Hajduku stalne?

- Da, to je kao da ste cijelo vrijeme na vrtuljku. Jedna sezona je odlična, onda opet propadate pa sve ispočetka. Problem je što iza kluba ne stoji veliki kapital. Navijači imaju dvadeset posto vlasničkog udjela u klubu i kontroliraju ga u velikoj mjeri, ali navijači nemaju novac za transfere i investicije. Veliki klub mora imati vlasnika s financijskim izvorima - veli Tudor.

Linker
24. travanj 2024 12:41