Foto: Boris Kovacev / CROPIX
TRENUTAK ODLUKE

TOTALNA OFENZIVA DINAMA U BUDIMPEŠTI Jedan potez može promijeniti sve, zašto ne baš njegov: 'Moramo napadati svih 90 minuta, moramo poginuti'

LOVRO MAJER Dinamov ofenzivni vezni najavljuje na Groupama Areni totalnu ofenzivu svih 90 minuta
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 17:09

Često ga prizivamo u zadnje vrijeme, jer doista mislimo da Dinamu treba Lovro Majer u pravoj formi, Lovro Majer na razini svog talenta.

Bio bi dodana vrijednost na ono što je maksimirski trener Nenad Bjelica imao prošle sezone, kad većim dijelom Majera nije bilo zbog ozljede. A i kad se vratio, trebalo mu je vremena za prilagodbu, za ulazak u formu.

I početak ove sezone bio je “zanimljiv”, Majer je došao kasnije na pripreme zbog Eura U-21 na kojem se također nije baš naigrao, a onda je u Superkupu protiv Rijeke u samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona. Pa je već iduću utakmicu morao propustiti.

Nije dosad kod Bjelice imao veliku minutažu, još uvijek Dinamov trener traži od njega više i više, naravno da je bilo trenutaka kad Majer nije bio zadovoljan, misleći da mora više igrati, pričalo se čak da bi ovog ljeta mogao i otići iz Dinamove svlačionice, međutim, evo ga i dalje u Maksimiru.

Još uvijek ne u onom najisturenijem planu, ali sa sve značajnijom ulogom u momčadi.

Igrao je u Osijeku, u Dinamovu remiju, u prvom poluvremenu bio raspoložen i razigran, u skladu s “desetkom” na leđima. U drugom je dijelu malo pao, no sigurno je jedan od onih koji su u tom susretu odigrali za pozitivnu ocjenu.

- Prije svega, nismo odigrali našu najbolju utakmicu. Falilo je svega, agresivnosti i ideje, vica, ali smo imali dvije-tri dobe šanse. Imali su i oni šanse, kad se sve uzme u obzir remi je pošten rezultat - rekao je iskreno Majer poslije osječkog sraza, odmah pogledavši prema Budimpešti i dvoboju s Ferencvarosem.

- Nema što puno reći, nego da idemo u Budimpeštu dati sve od sebe.

Dva remija zaredom, u Osijeku bez postignutoga gola prvi put nakon dugo vremena. Jesu li to detalji koji bi mogli poljuljati momčad uoči ove važne utakmice, unijeti nesigurnost među igrače?

- Ne, nije nas ništa poljuljalo pa ni ta dva remija neće ostaviti trag. Možda nekome sa strane izgleda drugačije, ali atmosfera je u momčadi i dalje dobra, vjerujemo jedni u druge, puni smo samopouzdanja. Želimo to pokazati u Budimpešti, ne treba brinuti, idemo po prolaz.

Vidi se i na Majeru da je zadovoljniji sad kad više igra, praktički ima minutažu u svakoj utakmici, nekad otpočetka, nekad s klupe. Puno bolja situacija nego ranije, a situacija bi se već u Budimpešti mogla i dodatno popraviti.

Po jednoj varijanti mogao bi Majer zaigrati i od prve minute, tada bi Olmo vjerojatno bio na krilu, no ipak je izvjesnije da će opet biti džoker s klupe.

Podsjećamo, tako je bilo i u prvoj utakmici protiv Ferencvarosa, ušao je i zamalo je nakon njegovog ubačaja na drugu vratnicu Dinamo zabio za pobjedu.

- Zadovoljan sam kad igram, veselim se svakoj novoj utakmici. Pozitivno razmišljamo svi zajedno, vjerujem da ćemo napraviti još i više nego prošle godine i ući u Ligu prvaka pa i tamo ostaviti trag. Naravno, prije toga moramo pobijediti Mađare, vratiti se iz Budimpešte uspješnim rezultatom.

Ferencvaros je sad, na neki način, favorit. Mađarima je dosta i 0:0, iako, naravno, nitko ne može igrati na 0:0. Dinamo mora zabiti gol, mora pobijediti ili ostvariti neki veći remi (2:2, 3:3...). Dakle, nema kalkuliranja, mora se krenuti po pogodak.

- Oni imaju pozitivan rezultat, zabili su taj gol u gostima. No, s jedne strane je to možda i dobro za nas. Znači da moramo napadati svih 90 minuta, moramo poginuti, što se kaže, da bismo izvukli dobar rezultat i da bismo prošli. Pokazali smo i u prvoj utakmici da smo bolji, imali smo bolje šanse, promašivali smo, tako se poklopilo. Vjerujemo sami u sebe, idemo po pobjedu, nadamo se da ćemo tamo pokazati da smo bolja i kvalitetnija momčad.

Toliko od Dinamove “desetke”, od stalno apostrofiranog Majera, čija kvaliteta nije upitna, ali nedostaje kontinuitet. Sad je u nekoliko utakmica zaredom, koliko god minuta igrao pokazao “znakove života”.

Jedan potez može sve promijeniti i riješiti u Budimpešti, zašto ne i Majerov? Premda, svejedno je čiji, važno je samo da se slavi na Groupama Areni, da Bjeličina momčad očitu razliku u individualnoj kvaliteti pretvori u pozitivan rezultat za prolaz u play-off.

MAJER ZA DINAMO

U LIGI

12 utakmica

4 asistencije

1 pogodak

U SUPERKUPU

1 utakmica

0 asistencija

0 pogodaka

U EUROPI

2 utakmice

0 asistencija

0 pogodaka

UKUPNO

15 utakmica

1 pogodak

4 asistencije

Linker
19. travanj 2024 17:17