Srdjan Vrancic / CROPIX
INTERVJU ZA SN

TREBAO JE BITI NAJVAŽNIJI ČOVJEK U TUDOROVOJ NOVOJ FORMACIJI, A ONDA JE OTIŠAO DOSLOVNO PREKO NOĆI: 'Nije Tudoru bilo svejedno kad sam mu to rekao...'

FILIP BRADARIĆ ZA SN Donedavni kapetan Hajduka predstavljen u Celti Vigo
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. siječanj 2020. 21:17

Filip Bradarić predstavio se navijačima Celte i španjolskoj javnosti. Na svečanoj prezentaciji pred mnoštvom novinara i bliceva fotoreportera u Vigu je prevoditelj bio Milorad Ratković, 55-godišnji Zeničanin koji je sredinom 90-ih odigrao 155 utakmica za klub iz Viga. S brojem 14 na leđima pozirao je Bradarić okupljenim predstavnicima medija.

- U odnosu na Italiju mi je lakša komunikacija sa suigračima, jer većina ipak priča engleski, što nije bio slučaj u Cagliariju. S druge strane, na Sardiniji sam imao Srnu i Pajača, a ovde nemam nikoga od naših - kazao nam je Bradarić prve impresije iz Viga.

Čuvanje statusa

Kako je prošao prvi vikend među Nebesko-plavima?

- S remijem. Rezultat je uvijek najvažniji, od toga klub živi. Celta je uzela samo bod protiv Eibara. Odgledao sam utakmicu s klupe, a pobjeda je bila realniji ishod. Ali, ne pita nitko što je realnost - reći će nam Bradarić u jednom dahu.

Kiša je proteklih dana natapala Vigo, grad na sjeverozapadu Španjolske koji broji oko 300.000 stanovnika. Poznat po jednoj od najvećih ribarskih luka u Europi, kao i po preradi ribe. Ali, nije Bradarić u Vigu znog ribe, već radi nogometa.

- Cilj je sačuvati prvoligaški status, to je svima jasno. Sada smo u zoni ispadanja, među tri najslabije plasirane momčadi Primere, ali samo bod iza Mallorce koja je prva iznad crte.

Raspored je vrlo težak u sljedeća tri kola, a uz to Celta nije pobijedila zadnjih sedam utakmica. Posebna priča su domaće utakmice, od 6. listopada nema pobjede na Balaidosu.

- Upoznali su me domaćini sa svim detaljima. Ne znam što je razlog da se kod kuće tako teško igra, da skoro četiri mjeseca nismo pobijedili na svom stadionu. Što se tiče rasporeda, nijedan nije dobar u Primeri. Uvijek moraš igrati s velikima.

screenshot

Vjerujem da ću igrati

Da, ali Celta u sljedeća tri susreta igra s Valencijom u gostima, pa dočekuje Sevillu, ide Realu na Bernabeu, pa tek 23. veljače stiže susret s Leganesom na Balaidosu.

- Nije ugodno, ali moramo se vaditi iz aktualne pozicije. Ne smijemo razmišljati tko nam je s druge strane.

Bradarić je prvu utakmicu s tek jednim treningom odgledao iz uloge pričuve, a već za susret s Valencijom bit će u užoj konkurenciji za startnu postavu momčadi iz Viga. Trener Garcia puno očekuje od Bradarića. Jasno i kompletne momčadi u kojoj su zvijezde nekadašnji igrači Barcelone Denis Suarez i Rafinha, te napadač Liverpoola Iago Aspas.

- Celta igra 4-3-3, a ulogu korektora u sredini ima 25-godišnji Turčin Okay Yokuslu. Prema dosad viđenom bit će mi direktni konkurent za poziciju u početnom sastavu. Očekivanja? Jasno, vjerujem da ću se izboriti za mjesto u momčadi. Zato sam i došao u Celtu.

Mogu se nadati Euru

U Hajduku je Bradarić igrao na poziciji središnjeg stopera formacije s tri obrambena igrača. Dragovoljno ili se stavio u ulogu vojnika kluba?

- Nije da sam tražio tu poziciju, ali kada je trener rekao “vidim tebe” uzeo sam ulogu libera bez pogovora. Moja prava pozicija je korektor vezne linije, nema si tu što kriti. Preferiram vezni red i radi nadolazećeg Europskog prvenstva. Ako budem igrao u Celti i, jasno, ukoliko klub sačuva opstanak u Primeri, mogu se nečem nadati među Vatrenima.

Da je Bradarić cijenjen u reprezentaciji Hrvatske govori i činjenica da je Ivan Rakitić bio upitan za njegove kvalitete prije dolaska u Celtu.

- Istina, Rakitić mi je puno pomogao svojim mišljenjem prilikom realizacije ovog posla - zaključio je razgovor Filip Bradarić.

Tudoru nije bilo svejedno, ali Hajduk će sasvim sigurno ostati drugi

Pomalo neočekivano je Filip Bradarić napustio Hajduk, transfer se pojavio kao grom iz vedra neba.

- Kada je došla ponuda, opciju odlaska prihvatio je i Hajduk, jer klub je zaradio mojom daljnjom posudbom iz Cagliarija. Ukupno sam Hajduku u dva navrata donio preko 1 milijun eura, a može svota u konačnici doseći i 1,5 milijuna. Mislim da na kraju nitko ne može biti nezadovoljan. Igor Tudor? Zaželio mi je sreću. Kada sam dobio ponudu, rekao sam treneru kakva je situacija. Priznajem, nije mu bilo svejedno, ali realnost je bila takva.

Poziciju libera ostavili ste Stipi Vučuru, 27-godišnjaku iz Tomislavgrada.

- Drago mi je zbog Stipe, dugo se borio s ozljedom, ali karakterom je nadvladao probleme.

Kako vidite Hajduk u nastavku sezone? Hoće li Bijeli sačuvati drugo mjesto?

- Sigurno će sačuvati drugu poziciju. Veliki sam optimist jer Tudor je unio goleme novosti koje su se pokazale iznimno kvalitetnim za našu momčad. Odradili smo dobre pripreme, nema razloga da proljeće ne bude bolje od jeseni. Istina, mogli smo u prvom dijelu i bolje. Bilo je utakmica u kojima smo ispustili bodove koje smo kvalitetom igrača morali uzeti. Ali, ide se dalje, bit će Hajduk drugi na kraju sezone, a to je najvažnije.

Linker
25. travanj 2024 00:38