Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PAO SAN MARINO

TROSTRUKI STRIJELAC U VELIKOJ POBJEDI HRVATSKE ODUŠEVLJEN NOVIM IZBORNIKOM 'Imali smo samo sedam dana s njim, ali vidi se veliki pomak u igri'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2019. 10:48

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u svom je drugom nastupu u skupini 4 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Mađarskoj i Sloveniji kao gost svladala San Marino sa 7-0 (5-0).

Trostruki strijelac za izabranike Igora Bišćana bio je Sandro Kulenović (6, 24, 45+2), dva gola postigao Luka Ivanušec (26, 57), a po jedan Kristijan Bistrović (42) i Vinko Soldo (75).

Hrvatska sada ima tri boda te se nalazi na petom mjestu ljestvice, dok je San Marino posljednji šesti bez bodova iz četiri nastupa. Na vrhu je Škotska s osam bodova iz četiri utakmice, slijedi Grčka sa sedam iz tri dvoboja, treća je Češka s pet bodova iz tri susreta, a četvrta Litva ima četiri boda iz četiri utakmice.

Sljedeći nastup Hrvatska će imati 14. studenoga kada gostuje kod Litve.

- Prezadovoljan sam s ovih tjedan dana koje smo proveli zajedno. Brzo smo se priviknuli jedni na druge i osjećali se sve bolje iz dana u dan. Ova nam pobjeda mnogo znači zbog atmosfere i naših međusobnih odnosa. Pobjede su te koje generiraju atmosferu, i one prijateljske i ove natjecateljske, bez obzira na suparnika skromne kvalitete. Nije lako postići sedam pogodaka na utakmici, odnosno čak 11 u tjedan dana - rekao je nakon susreta izbornik Igor Bišćan.

Ništa manje oduševljeni nakon susreta i pobjede nisu bili niti sami igrači.

- Imali smo samo sedam dana s novim izbornikom, no kući se vraćamo prezadovoljni jer smo postigli čak 11 pogodaka u dvije utakmice, primili samo jedan, i vidi se veliki pomak u igri. Presretan sam zbog svog učinka od četiri pogodaka, odnosno ovog hat-tricka San Marinu, i nadam se da ću nastaviti pomagati reprezentaciji na bilo koji način. Pokazali smo da nam nekoliko pogodaka nije dovoljno, uvijek smo tražili još, ali ima još mjesta za napredak. Odmah se okrećemo susretima s Litvom i Češkom u kojima tražimo svih šest bodova.

Linker
24. travanj 2024 00:08