Alex Caparros/Getty Images
RIJEČ TRENERA

VALVERDE UOČI POČETKA PRVENSTVA NAGLASIO KOLIKO MU ZNAČI RAKITIĆ 'On je važan igrač, to je bio u zadnje dvije godine! Nadamo se da će to i ostati'

Piše: HinaObjavljeno: 16. kolovoz 2019. 10:31

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde rekao je u četvrtak kako se nada da će hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić i dalje biti važan dio njegove momčadi potvrdivši kako ostaje u klubu.

"On je važan igrač, to je bio u ove posljednje dvije godine, a nadamo se da će to i dalje biti. U ovom trenutku on je igrač naše momčadi", izjavio je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni uoči početka prvenstva.

Barcelona u obranu naslov kreće u petak gostovanjem kod Athletica u Bilbau.

Posljednjih dana se nagađalo je li Barcelona ponudila 31-godišnjeg hrvatskog reprezentativca francuskom prvaku PSG-u u zamjenu za napadača Neymara.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Lionel Messi of Barcelona and Ivan Rakitic of Barcelona celebrate after the fourth goal of his team scored by Luis Suarez (not in frame)  during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Getty Images

U medijima se spominjala zamjena dvojice igrača i novac za Neymara. U utorak navečer su novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni izvijestile da Rakitić ne želi u Pariz, da ga Barcelona ne namjerava ondje poslati i da PSG nije poslao nikakvu ponudu za njega.

Rakitićev zastupnik Arturo Canales odbio je odgovoriti na upit.

Od kada je Valverde sjeo na klupu u ljeto 2017. godine Rakitić je igrač s najviše nastupa za Barcelonu. Od dolaska u klub 2014. godine Barcelona je s Rakitićem osvojila sve naslove prvaka osim godine 2017. kada je pehar završio u vitrini Real Madrida.

Rakitić je 22. srpnja s konferencije za medije poručio da ne razmišlja o napuštanju Barcelone napomenuvši kako je ove sezone cilj momčadi osvajanje svih natjecanja.

Linker
23. travanj 2024 19:26