Francesco Pecoraro Getty Images
VELIKI TRANSFER

VATRENI U BUNDESLIGI DOBIO NOVOG HRVATSKOG SUIGRAČA! Nijemci su za njega izdvojili pravo bogatstvo, nije ih uplašio njegov recentni zdravstveni karton

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2020. 12:21

Jedna od zahvalnijih tema za praćenje u zimskom prijelaznom roku koji je u punom jeku bio je nekadašnji hrvatski mladi reprezentativac i član RB Salzburga, Marin Pongračić. Iako dobar dio prošle sezone bio ozlijeđen, a te probleme odvukao je i u ovu jesen, ostvario je vrlo unosan transfer.

Pongračić, 22-godišnji Hrvat rođen u Njemačkoj tijekom današnjeg bi dana trebao potpisati ugovor s njemačkim bundesligašem Wolfsburgom. Za danas je naime, zakazano njegovo predstavljanje, a u redovima Vukova priključit će se još jednom Vatrenom, Josipu Brekalu. Visina odštete je, kako piše njemački Kicker, čak 10 milijuna eura!

Zanimljivo je, Pongračić je svoju karijeru kao mladac započeo u Bayernu, točnije u tamošnjoj omladinskoj školi iz koje je otišao u Ingolstadt, a kasnije i u 1860 Munchen. Nakon što je taj klub bio izbačen u amaterski rang, svi su igrači pod ugovorom mogli promijeniti sredinu, a to je Pongračić i učinio te prešao u Salzburg.

Ove zime povezivalo ga se i s prelaskom u redove engleskog premierligaša Southamptona, no svoju će karijeru ipak nastaviti u Wolfsburgu.

Iako u karijeri ima svega tri nastupa za Hrvatsku U-21 reprezentaciju, izbornik Zlatko Dalić već mu je jesenas uručio pretpoziv za utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske. Svakako je da će mu od sada biti bliži i dostupniji, na još višoj nogometnoj razini.

Linker
23. travanj 2024 14:00