Paun Paunovic / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

VATRENIMA BI U KVALIFIKACIJAMA MOGLO PRIJETITI I POZNATO LICE S HNL TRAVNJAKA Hajdukovac se nada nastupu protiv Dalićeve družine

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 04. prosinac 2018. 17:26

Mađarska reprezentacija tri puta je nastupila na Euru. Prvi put davne 1964. godine kada je ujedno i postigla najbolji rezultat. Naime, tada su Mađari u Španjolskoj završili na trećem mjestu.

Četiri godine kasnije nisu se kvalificirali da bi 1972. godine u Belgiji prvenstvo okončali na četvrtoj poziciji. Nakon toga je uslijedio post od 44 godine, naime, Mađarske nije bilo na deset uzastopnih Eura. Taj negativan niz prekinuli su u Francuskoj gdje su čak i prošli skupinu kao prvoplasirana momčad, ali onda su u osmini finala stradali od Belgije (4:0).

Lošiji od Finske

Ove su godine u Ligi nacija, skupini C (grupa dva) završili drugi, prva je bila Finska s dva boda više. Imali su Mađari kroz taj ciklus nekoliko dobrih utakmica, imaju par dobrih pojedinaca u momčadi, a najopasniji je Kramarićev klupski suigrač Adam Szalai. No, svjesni su u taboru Mađarske da protiv Vatrenih nemaju što tražiti.

- Naravno da nam je velika želja plasirati se na Euro - rekao je nakon ždrijeba mađarski izbornik Marco Rossi.

Inače, s Mađarima smo se sastali sedam puta, a upisali smo tri pobjede i četiri remija. Ovaj podatak sugerira da bismo trebali biti oprezni, ali to su bila neka druga vremena. Ovo je potpuno drugačija Hrvatska.

Split, 220418
Hrvatska Telekom prva liga 31. kolo utakmica: HNK Hajduk - GNK Dinamo odigrana na stadionu u Poljudu.
Na fotografiji: Adam Gyurcso i Mario Ticinovic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
Gyurcso

Sve ovisi o nama

Mađarska prema Transfermarktu vrijedi svega 54,23 milijuna eura, a Vatreni 444,75 milijuna eura. Podatak je to koji govori sam za sebe.

Vrijedi još kazati da bi se u reprezentaciji Mađarske mogao naći i Hajdukov Adam Gyursco koji je bio pozvan za listopadsku akciju, ali je utakmice s Grčkom i Estonijom odgledao s klupe.

Bilo kako bilo, ovakva Mađarska nam ne bi trebala stvarati probleme, no sve ovisi o nama. Uostalom, dojma smo kako će sve utakmice u skupini ovisiti samo o nama jer ako Hrvatska bude prava, Mađarska, Wales, Slovačka i Azerbajdžan nemaju što tražiti...

Linker
18. travanj 2024 19:55