Screenshot: Twitter
PROCURILA SNIMKA

VIDEO: 'MI NEMAMO TEREN, TRENIRAMO NA LIVADI! ZNATE ŠTO JE LIVADA?' Pale su teške riječi hrvatskog trenera, je li zato uslijedila iznenađujuća smjena?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2019. 13:57

Romeo Jozak u srijedu je smijenjen s izborničke pozicije kuvajtske nogometne reprezentacije nakon nepunih 14 mjeseci.

Smjena je uslijedila nakon 3:0 domaćeg poraza od Australije u drugom kolu azijskih kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine.

"Romeo Jozak i njegovi pomoćnici smijenjeni su. Odluku je potvrdio Izvršni odbor na prijedlog Tehničkog odbora Kuvajstkog nogometnog saveza", stoji u priopćenju Kuvajstkog nogometnog saveza.

Činilo se u prvi mah kako mora postojati neki drugi razlog smjeni, a ne 3:0 poraz od Australije koja je favorit skupine. Kuvajt je u prvom kolu kvalifikacija potopio Nepal sa 7:0, a u prethodnih sedam prijateljskih utakmica upisao je solidne rezultate. Naime, bivši šef Dinamove omladinske škole i bivši tehnički direktor hrvatske reprezentacije je u sedam prijateljskih utakmica upisao tri pobjede, dva remija i dva poraza.

Ali čini se da čelnicima Kuvajstkog nogometnog saveza nisu najbolje sjele Jozakove riječi s press konferencije na kojoj se požalio na uvjete rada.

"Mi nemam teren za trening. Da, imamo teren, ali to nije teren, nego livada. Znate što je livada?", rekao je, između ostaloga, Jozak kojem je Kuvajt bio drugi samostalni trenerski posao nakon što je prethodno vodio Legiju iz Varšave.

Linker
16. travanj 2024 17:09