Thomas Eisenhuth/Bongarts/Getty Images
TO JEDNOSTAVNO NE PROLAZI!

VIDEO: MLADI VATRENI DUGO GRADIO SVOJ STATUS U MOMČADI, A ONDA JEDNIM POTEZOM POKVARIO DOJAM Pogledajte zašto mu je sudac pokazao put u svlačionicu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 23:15

Nogometaši Stuttgarta u 4. kolu Druge Bundeslige remizirali su u dvoboju bez golova s FC Erzgebirgeom iz njemačkog gradića Auea.

Gosti iz Stuttgarta bili su bolja momčad u prvome dijelu, a glavni sudac Felix Zwayer propustio im je, i to nakon pregledavanja VAR snimke, dosuditi najstrožu kaznu.

Već u 10. minuti susreta Borna Sosa dobio je prvi žuti karton koji će mu se obiti o glavu sredinom drugoga dijela.

Stuttgart je imao inicijativu sve do prijelomnog trenutka u 67. minuti kada je mladi hrvatski reprezentativac dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, i to zbog - simuliranja. Bacio se Sosa u protivničkom šesnaestercu u namjeri da iznudi jedanaesterac, a glavni mu je sudac pokazao put prema svlačionici.

Do kraja utakmice domaći su igrači uspjeli dvaput opasno zaprijetiti vratima gostiju, no rezultat se nije mijenjao.

Sjajno je krenulo za Bornu Sosu i njegov Stuttgart na otvaranju drugoligaške sezone, pobijedili su Hannover, izravnog suparnika za povratak u 1. Bundesligu (2:1). Sosa je bio među najboljima na travnjaku, u defenzivi neprijelazan, a ofenzivno ubojit. Prije početka sezone bio je u nemilosti trenera, a onda je dobrim igrama i zalaganjem na treninzima zaslužio mjesto u prvoj postavi. Ne sumnjamo da ova nesmotrena pogreška neće utjecati na njegov status u momčadi za koji se mukotrpno izborio.

Stuttgart je ovim remijem zadržao prvo mjesto na ljestvici, dok je Erzgebirge s bodom manje na trećemu mjestu.

Linker
20. travanj 2024 11:46